21 de maig del 2008

Sobre Bojan

Ahir es va saber la trista notícia. Bojan no jugarà amb la seva selecció el dia 24 contra Argentina.
I no hi jugarà per por. Por no al jugar amb Catalunya, sinó por a la reacció d’Espanya. Com s’ha arribat a aquesta situació? Fem memòria.


Dissabte 17 de maig el seleccionador espanyol Luis Aragonés va fer pública la llista de convocats de la selecció espanyola per l’Eurocopa del mes de juny a Àustria. Durant els dies previs la premsa espanyola havia fet córrer que el jugador de Linyola seria la gran sorpresa de la convocatòria de la "roja" per premiar la gran temporada que havia fet.

Prèviament, però, l’entorn del jugador havia pactat amb el seleccionador espanyol que no el convoqués ja que estava molt cansat tant físicament com mentalment desprès d’un any esgotador.
Primera consideració, amb les continues filtracions que es van produir, resulta estrany que la premsa espanyola insistís fins l’avorriment que Bojan seria a la convocatòria, a no ser que volguessin ja des d’un primer moment carregar-se al jugador. Aquest fet podria tenir relació amb la negativa del jugador i/o del Barça de fer la foto pels mitjans espanyols amb la samarreta de la "roja" quan Bojan va ser convocat per primer cop ara farà uns mesos.

Seguim amb la línia argumental. Dissabte 17 a Múrcia el Barça tancava la Lliga amb una golejada a l’equip de la terra dels camps de golf. Bojan va començar a la banqueta, però quan va sortir al camp als últims minuts, cada cop que tocava la pilota el públic el xiulava.
El mateix dia, el jugador del València Morientes deia que no entenia com un jugador de 17 anys podia dir no a "la roja".

Durant tots aquests dies a les ràdios ultramundanes d’Espanya, tant les peperas com les sociates, amb tot de pretesos periodistes i moltes preteses persones que no passen de ser tristos energúmens al capdavant , no han parat de criticar que Bojan no vagi a l’Eurocopa i que com pot ser que un jugador de 17 digui que està cansat.

Davant d’aquest muntatge monstruós, la família i el seleccionador nacional han acordat no convocar Bojan per al partit amistós de dissabte.

Deia algú que com seria possible que digués no a "la roja" i després jugués amb la seva selecció. Primer aquestes persones haurien de saber comptar. No és el mateix cinc setmanes de competició que mitja part d’un partit. I segon, i què?! Què passaria si volgués jugar amb Catalunya i no amb Espanya? Enviarien els tancs a casa seva?

El que em sap més greu de tot plegat, és que Bojan no jugarà amb la selecció per por, per por a la reacció espanyola, per por de què li frustrin la seva carrera que tot sembla que serà espectacular.
Espanya com sempre posa damunt la taula la repressió, la força bruta, la força de l’estat en tota regla. Em sap greu que algú hagi de pensar amb les reaccions d’Espanya al prendre les seves decisions. Bojan va haver d’explicar el perquè no anava a jugar amb Espanya, per por a la repressió.
Bojan no jugarà per por, por d’Espanya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Demà o passat faré un article on parlaré del cas Bojan i de la seva "espantá" de la roja.
Passa't per aquí a comentar-me què et sembla l'era Laporta i la comparació amb els galàctics.
http://lacomunidad.as.com/solodxt