9 de juliol del 2008

Desafiament Nuclear


Des de temps immemorials, a la Terra, hi ha conflictes i guerres, per tan es podria dir que el món viu en permanent conflicte. N’hi ha que surten cada dia a les portades dels mitjans d’informació i n’hi ha d’altres que queden més soterrats i en un segon pla.

La importància que es dóna a un conflicte o a un altre, normalment, no té res a veure amb la brutalitat d’aquest, ja que si fos aquest el motiu més important per conduir-lo a la primera pàgina, cada dia els mitjans haurien de parlar del genocidi que s’està cometent al Darfur o de com Turquia està aniquilant el poble Kurd. No, els conflictes que tenen més ressò mediàtic són aquells que darrera hi tenen interessos ja siguin econòmics, polítics, estratègics…

Un dels conflictes més recurrents als mitjans, és el conflicte del Pròxim Orient, un conflicte immensament complex i recargolat que s’allarga i s’estén en el temps des de què Jerusalem va ser fundat. Un conflicte en què una paraula dita en el moment i en el lloc equivocat pot provocar l’inici d’una matança. Un conflicte en què s’hi barregen religions, política, economia, estratègia, amistats….

El conflicte del Pròxim Orient podria sembla que es va produint en píndoles, i ara en tenim la última.
Tal i com s’ha pogut confirmar, el règim de l’Iran ha executat amb èxit les primeres proves per tal de posar en funcionament un míssil de llarga distància capaç d’arribar fins a Israel, fet que ha estat rebut per als israelians com un desafiament, i a més, com un perill per la seva pròpia seguretat nacional.
La intensitat amb què Iran ataca Israel no hauria d’agafar-se amb lleugeresa, Iran ha demostrat sobradament que en els seus porus només hi ha odi cap a Israel, fet demostrable si es te en compte que el President iranià ha clamat diverses vegades que no descansarà fins que el poble jueu sigui destruït.

L’amenaça nuclear iraniana és seria i per tant s’ha de contemplar com a tal.

Algú ha pensat amb el que passaria si l’Iran ataqués Israel? Algú ha pensat que aquest fet podria ser devastador? Sí Iran ataca, qui amb un mínim de sentit comú podrà exigir a Israel que no respongui?

No estic defensant els atacs selectius israelians contra palestins ni tampoc la construcció del Mur de separació, no, el que estic dient és que ningú podrà exclamar-se si Israel contesta un possible atac per part de Iran.

La comunitat internacional hauria d’actuar d’urgència per intentar evitar el que pot ser un desastre de grans magnituds. Estats Units actualment no es troba en les millors condicions per impulsar una missió diplomàtica, i més tenint en compte la classe de President que encara tenen, però el que si que s’ha de fer és per tots els mitjans impedir un atac iranià sobre Israel, perquè si es produeix, Israel contestarà, i ningú li ho podrà negar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb les reflexions que fas sobre el possible atac de l'Iran sobre Israel (malgrat que encara li falta molt per desenvolupar armament nuclear, l'únic que ha provat és el llançament de míssils).

Però què s'ha de dir de l'atac efectuat per Israel contra el Líban? I l'ocupació que està practicant de part d'aquest i de Cisjordània i Gaza? Jo el que veig és que Israel traspua imperialisme bíblic...

O tots moros o tots cristians, que diu la dita. Però hem de jutjar totes les parts amb el mateix criteri.

I voldria recordar que Israel ja té armament nuclear i que no ha signat el Tractat de No Proliferació.