29 de setembre del 2008

No és això TN, no és això


Fa uns dies escrivia un post felicitant Televisió de Catalunya per els seus primers 25 anys en antena i creieu-me, ho vaig fer convençut. Ara bé, aquesta felicitació no és en cap cas un xec en blanc, ni molt menys una felicitació diària.

Un dels referents de TV3 han estat els seus serveis informatius i els seus TN, uns TN que durant els prop de 25 anys de la cadena han estat líders per qualitat, rigor i perquè han projectat una imatge de proximitat i alhora han sabut estar oberts al món, aquest fet però no hauria d’impedir que es fes autocrítica i que es critiques allò que no es fa correctament.

Ahir a Barcelona hi havia manifestació (quina novetat), aquest cop convocada per Ciudadanos, el PP i altres associacions ultres espanyolistes per reclamar que a Catalunya es retirés el sistema d’immersió lingüística al sistema educatiu, o sigui, que es marginés el català a l’escola i s’imposés el castellà com a llengua veihcular.
En aquesta manifestació hi van assistir entre 1000 i 4000 persones depenen de la font, per tant podríem considerar que va ser una manifestació més o menys concorreguda i en aquest cas digne per aparèixer als TN de TV3. Perfecte, aquí cap problema, unes associacions es manifesten reclamant el que creuen convenient i la televisió pública del país en fa una crònica. Molt bé. El problema però és que no és sempre així.

Durant l’11 de setembre hi va haver una manifestació també a la capital del país en què més de 20.000 persones van reclamar el dret a l’autodeterminació a més de l’estat propi per Catalunya, i què va sortir al TN? Res. Cap declaració dels convocants, cap imatge, res.

Que quedi clar, no critico que la manifestació de Ciutadans i el PP a favor del castellà es censuri, no, el que critico és que no se segueixi la mateixa línia en totes les notícies. Uns si i els altres no? Per què? Per por a que diran que TV3 és un cau d’independentistes? Que està plena de crosta?

La veritat penós.