22 de setembre del 2008

Per la Democràcia, Per la Independència


Les JERC Alt Penedès han publicat aquest interessant comunicat, un comunicat en què es defensa sense pal·liatius que la lluita per l’alliberament nacional de la nostra nació només es podrà aconseguir a partir de la via democràtica, i condemnant aquells que es creuen que amb la força bruta de la violència es podrà arribar a bon port.

Aquells que fan ús d’aquesta via per uns pretesos objectius polítics no aporten cap suma al projecte independentista, és més, resten i donen metralla aquells que ens voldrien sotmesos i vençuts. No hi ha gaire diferència entre els que actuen amb violència, en principi per Catalunya, i aquells que ho fan per la unitat d’España. Les dues són versions d’una mateixa moneda, la moneda de la ignorància i el feixisme.

Durant la meva època d’estudiant d’ESO, sobre la pissarra hi havia un escrit que un professor va penjar, aquell escrit deia el següent: "La violència és l’últim recurs dels incompetents". Doncs això.

"Enguany hem tornat a celebrar una altra diada de l'11 de setembre sota l'ocupació dels estats espanyol i francès. Si bé aquesta constatació és prou trista, cal ser optimistes perquè tots els indicis mostren que la voluntat independentista és cada cop més estesa entre el poble català. Després de molts anys en què tant les JERC com Esquerra han estat les úniques forces polítiques parlamentàries que han apostat a fons per l'exercici del dret d'autodeterminació, és cada cop més sovintejat veure dirigents d'altres forces polítiques i de la societat civil apostar obertament per la via independentista. Aquesta és, sens dubte, una victòria ideològica d'Esquerra i les JERC i cal reconèixer-ho sense cap mena de complex ni falsa modèstia.
Ara bé, si realment volem la llibertat de la nostra nació, sabem que cal una bona dosi de generositat perquè el país no és ni de la dreta ni de l'esquerra ni del centre: és de tots. Aquest principi bàsic de democràcia és fonamental si volem que el nostre país esdevingui plenament sobirà. Per això els regidors d'Esquerra i les JERC han col·laborat al llarg de la geografia del país, colze a colze, amb regidors d'altres forces per tal de fer valer les mocions a favor d'hissar la senyera estelada, per posar només un exemple. La independència l'aconseguirem entre tots els que la vulguem, encara que no pensem exactament el mateix sobre moltes coses, i per això la col·laboració sincera i lleial entre tots cada vegada ha de ser més freqüent.
Per tot això, doncs, és motiu de condemna sense pal·liatius que hi hagi grups autoanomenats independentistes que hagin recorregut al mètode feixista per excel·lència (això és, la violència) per agredir patriotes independentistes que no pensen exactament com ells. Si qualsevol acte de violència ja és un atac frontal a la democràcia, quan es perpetra contra algú que defensa el mateix principi bàsic que l'atacant diu defensar, es converteix en un acte indiscutible de cinisme i traïció. Per tant, diem ben alt i ben clar que aquesta conducta no és independentista ni democràtica, sinó que beneficia directament els enemics de la llibertat del nostre poble que, per dir-ho com el poeta, són els mateixos enemics de la llibertat. "

3 comentaris:

Andrew ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Andrew ha dit...

Fas bé en condemnar la violència i m'agrada la frase que has citat del teu professor.
Tot i així, si condemnes la violència pels objectius polítics tal com dius, per què defensaves i entenies els intents d'agressions envers la Dolors Nadal a la UPF?
És una mica contradictori tot plegat no creus?

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

En absolut. Jo no he defensat els intents d'agressió contra ningú, el que jo he defensat i ho seguiré fent, és la protesta contra algú. Crec que hi ha un matis molt important.