30 de març del 2010

Esmorzars de Reflexió


El país es construeix pas a pas, i per tal empresa s’ha de comptar amb tothom. I quan es diu tothom és tothom. Des d’aquell que és un doblega esquenes, fins al més revolucionari. Per fer país, cal una majoria clara a favor de la catalanitat.

En l’àmbit polític és complicat que aquesta intenció tiri endavant, ja que com és lícit, cada partit tindrà la seva manera de treballar per el seu objectiu. Que potser es podrà arribar a acords, sí, és més seria convenient, encara que segurament s’haurà d’esperar. El que en l’àmbit polític sembla difícil, a nivell cultural i social no ho és tant. Com ja he escrit algun cop, un dels millors actius que té el país, és Omnium Cultural, ja que és un punt de trobada per tot aquell que s’estimi el país.

Deia que el país es construeix pas a pas, àmbit a àmbit i sector a sector. Per poder construir primer de tot cal saber com estem ara mateix, quins són els nostres problemes, les nostres mancances i també quines són les nostres potencialitats i oportunitats.

Un dels sectors clau en la construcció nacional és el de la premsa. La premsa és bàsica per bastir un univers nacional, per normalitzar la llengua i per avançar en termes de país. No descobriré res si afirmo que actualment aquest sector passa per un mal moment ja que la crisi s’hi està acarnissant particularment. Però com deia, tot sector té oportunitats, i el dels mitjans de comunicació no n’és l’excepció.

Per tal de saber com batega el sector i sobretot, cap a on ha d’anar, els Joves d’Omnium organitzen un esmorzar amb el professor de la Universitat Ramon Llull Francesc Canosa i amb Vicent Sanchis per debatre sobre aquesta i altres qüestions. Aquest esmorzar s’emmarca en un cicle de trobades-esmorzars amb professionals de diferents àmbits per a debatre sobre la llengua, la cultura i la nació catalanes. Els esmorzar estan coordinats pels joves de l'entitat i estan oberts a tota la resta de socis joves (entre 18 i 29 anys) amb ganes de debatre i compartir aquests moments d'opinó i reflexió.

Serà un bon moment per tal de pensar i repensar entorn a aquests temes. Jo no m’ho perdré, i tu?