9 de setembre del 2010

Va de Rotondes


Avui el Partit dels Socialistes de Catalunya ha presentat el seu manifest i cartell en motiu de la Diada Nacional de dissabte. Més enllà d’un manifest “normal” per la Diada, el que ha sobtat ha estat el cartell. Bé, realment sobtat no seria la paraula, sinó que potser hi escauria millor dir que el cartell ha suposat l’emissió d’una rialla furtiva.

I és que el cartell no podria ser més il·lustratiu a l’hora de marcar l’horitzó nacional que ens proposa el PSC per els pròxims anys, o cenyint-se a les paraules de Montilla, per a tota una generació: L’estatut.
En un plànol d’una rotonda els socialistes situen l’estatut com a únic projecte que permet tirar Catalunya endavant i evitar que vagi cap a “passos enrera”, “aventures”, “invents” o “dreceres”. Ells són els únics que s’atribueixen projecte. El problema que tenen, i no és poc, és que el seu projecte no existeix. Avui per avui l’estatut no és quasi res. Tota llei espanyola l’hi és superior, i el TC l’ha buidat de contingut. Per més que el vicepresident espanyol Chaves anunciï tres traspassos menors a més del de les beques, que està pendent des de fa més de deu anys, això no canvia res. Avui per avui el projecte del PSC és res, perquè l’Estatut, tot i existir, no ofereix res més que la simple gestió del dia a dia.

On és l’ambició? On és una idea de futur? On són les propostes per fer avançar el país? És avançar acatar la sentència del TC? És avançar blindar-se en la defensa d’una norma que ha estat violada per la judicatura espanyola? Gestionar les engrunes que han deixat és l’objectiu nacional que proposa el PSC?

Per sort però, al país hi ha gent que no es deixarà “embaucar” per els trilers de Nicaragua.