29 de gener del 2011

Després de Quatre Anys: Seguim Avançant!


Avui és un dia important, almenys per a mi. Avui les JERC Alt Penedès fem una Assemblea Comarcal per escollir nova executiva per els pròxims dos anys. I és precisament en aquesta Assemblea on posaré final a la meva presència a l’executiva després de quatre anys. Però com no podria ser d’altra manera, ho faig amb tota tranquil•litat. El nou equip que entra està sobradament preparat i combina experiència i novetat. Hi ha gent que les ha vist de tots colors i nova gent que es vol menjar el món demà mateix.

I és precisament aquesta combinació la que necessitem ara mateix. Ens trobem en un moment en la història en què estem avançant com mai. El moviment independentista cada vegada creix més. Cert, políticament té problemes per mostrar-se, però a nivell civil cada cop és més fort. La translació d’una esfera a l’altra no té perquè ser immediata. I en aquest desafiament el jovent independentista també hi té molt a dir. Ha de participar activament en la construcció d’un projecte polític de gran abast, seriós i creïble per aconseguir aquest objectiu. La independència. Un projecte que a més a més ha de ser capaç de donar resposta a la crisi econòmica actual des d’una perspectiva d’esquerres que faci renéixer els postulats que la majoria de partits socialdemòcrates han oblidat. Una alternativa nacional des de l’esquerra.

El petit pas que avui fem des de l’Alt Penedès va en aquesta direcció. Construir l’alternativa política que porti aquest país, el nostre, a la llibertat.
Ha estat un plaer!