4 de gener del 2011

Primers Passos


Primers dies del nou govern de la Generalitat, de nou en mans de CiU. Primers dies i primeres accions, unes accions que no han estat pas neutres i que marquen clarament per on anirà el primer govern Mas.


El govern va començar amb un discurs de cap d’any que sí bé hagués pogut competir en un concurs dels Jocs Florals no va aportar res de concret. La música pot estar bé, però de la lletra no se’n sap res de res. Si els Jocs Florals va marcar la primera funció pública, les declaracions que la van precedir no és que fóssim massa positives. La flamant vicepresidenta fa pinça amb la flamant titular de Justícia i afirma que des del govern no s’ha d’ajudar a la celebració de les consultes per la independència. Comencem bé. La línia Duran ha començat imposant-se. Seguidament la consellera d’Ensenyament, ara només cal ensenyar no educar, aposta perquè la setmana blanca no s’apliqui en aquest mateix curs perquè diu “no hi ha prous diners”. És responsable canviar el calendari escolar un mes abans? I en aquests primers dies de l’any, sembla que s’ha engegat una operació per “explicar” la situació límit de la sanitat pública i que per tant, com avui portava a la portada el diari ARA, caldrà fer un cop de bisturí en aquest servei. Que Mas-Colell i Ruiz hagin sortit en massa a denunciar aquests dèficits fa pensar en una retallada en el servei sanitari. I per cert, dignes d’estudi són les entrevistes del conseller Ruiz, si algú es preguntava que significava el canvi que proposava Mas, que l’escolti.


Patades a les consultes, insinuacions de retallades socials... un bon començament certament. Veurem sí és aquesta la línia que Mas donarà al govern. Ells però ja avisaven, “comença el canvi”. Així és.