29 d’abril del 2012

L'Argument Pervers de l'Atur


Crisi. Sí tenim crisi. Atur, sí més d’un milió i mig de ciutadans es troben sense feina al conjunt dels Països Catalans. Retallades, les que vulguis en tot i a per tot. 

Aquest és el pla actual en el que ens trobem. La santa trinitat social que ens vigila i que pretén acompanyar-nos els propers anys. De moment no es veu el final del túnel on hem entrat. I això és perquè la forma de sortir-ne sembla que ni hi és ni se l’espera. Alternatives n’hi ha, però no van a l’alça en el mercat de valors. Amb tot caldria que fos quina fos la manera, aquesta es fes seriosament. 

L’atur és la lacra més gran que tenim, cert, però aquesta circumstància no hauria de condicionar el desenvolupament del país. Prometre llocs de treball en cap cas hauria de servir per tirar endavant projectes nocius que alteren el territori. 

Des del Govern de la Generalitat sembla que volen perdre tota la dignitat que els queda perseguint l’amo dels Casinos de Las Vegas perquè s’instal·li al Baix Llobregat. Però no diuen que Nevada és l’estat dels EUA amb més atur o amb una pitjor escola pública. Aspirem a això? I al Penedès continuem tenint l’amenaça del Cim-Logis Penedès que no s’ha esvaït sinó tot el contrari gràcies a l’argument que crearà feina. Com deia Josep Ramoneda al diari ARA “creix un nou populisme consistent a utilitzar els aturats com a coartada per defensar l’indefensable”.

article publicat a "El 3 de vuit"