29 d’abril del 2012

El Web Que Ens Cal


El departament del senyor del pal de beisbol ha tirat endavant un web on la ciutadania pot denunciar, literalment, gent que participi en disturbis. Per fer-ho el senyor Puig ha penjat tot de fotografies de suposats practicants de la violència urbana dels quals se’n desconeix el nom perquè la ciutadania fent ús de ‘la participació ciutadana’ els  localitzi.

Que s’ha de perseguir tot signe de violència és evident. Ara bé posats a fer, posem-nos-hi bé.  Hauríem de fer un web paral·lel on s’assenyalés una fauna molt més perillosa i nociva que aquests ‘suposats’ violents urbans. Un web on via participació ciutadana poguéssim votar, per exemple, els culpables de la crisi per poder fer una ‘funa’ amb els banquers i especuladors, com fan a Xile contra els torturadors i militars del règim de Pinochet que encara estan en llibertat. Però esclar, no veig a Felip Puig  fent aquest web. Una llàstima perquè estic segur que seria un èxit. Però aniria en contra de tot el que fan per ‘garantir l’ordre’. 

CiU i PP estan construint un estat policial en el que fer ‘resistència pacífica’ a l’autoritat, per exemple una manifestació, podrà ser considerat delicte. L’envestida contra els drets civils de la dreta no té límit. La delació ciutadana i la militarització de la societat és una pràctica més pròpia d’estats totalitaris que de democràcies occidentals. 

article publicat a "El 3 de vuit"