26 de maig del 2012

Parlem de Justícia...


Aquesta setmana el Tribunal Suprem –sí, aquell que vol obligar a les escoles catalanes a ensenyar en castellà- ha rebaixat les sentències pels condemnats del cas “Bateragune” de deu a sis anys i mig de presó pel ‘delicte’ d’intentar reconstruir l’esquerra abertzale.

No deixa de ser curiós que la justícia espanyola lluiti aferrissadament per mantenir a la presó aquelles persones que han fet els passos que des de la societat d’Hispanistan es demanava: que l’esquerra abertzale no defensi la violència d’ETA.

Mentre el TS i els jutges del Tribunal d’Ordre Públic estan entretinguts perseguint Arnaldo Otegi en un cas clar de ‘caça de bruixes’, resulta que a uns altres senyors se’ls expulsa dels seus càrrecs de Bankia per mala gestió, amb una pensió milionària, i a sobre el govern espanyol pretén rescatar-la amb deute públic, és a dir, amb diners dels ciutadans.
Qui hauria d’estar a la presó o en procés judicial són els que han portat el sistema financer al suïcidi. Els bancs són necessaris, sobretot perquè no hi ha una alternativa pública. Ara bé, Rodrigo Rato com a ministre i cap del Fons Monetari Internacional va ser qui va impulsar el desgavell de la bombolla immobiliària i financera. És immoral que pugui anar-se’n a casa sense passar comptes, i és inconcebible que el govern pretengui socialitzar les pèrdues d’un negoci privat.

Publicat al 3 de Vuit al 11-5-2012