20 de juliol del 2008

Personatge de la setmana: Bruce Springsteen


El Bruce ha tornat. Ha tornat i ho ha fet de manera explosiva i com només ell n’és capaç. Ha tornat i ha omplert dos Camps Nous. Dos. Més de 70.000 persones cada dia, més de 70.000 persones que han tingut la sort i l’immens plaer de ser presents en el que sens dubte és un dels esdeveniments de l’estiu català.

El Bruce és un músic peculiar, és un músic comercial, un músic que mou impressionants campanyes de marketing, però alhora, és un músic que defuig del costat més vulgar del comercialisme. El Boss, és l’exemple de què la qualitat i les vendes no estan renyides, sinó tot el contrari. Quan l’univers musical està envaït per tota una massa de patxangero barat i per un estil comercial sense cap altre intenció que les vendes massives obviant el missatge de les cançons, és d’agrair poder trobar l’illa que ofereix el Bruce, una illa de qualitat, una illa de compromís amb unes idees i amb uns ideals. El Bruce il·lustra com ningú l’altra realitat dels Estats Units, una realitat que deixa centenars de persones al marge, una realitat de somnis trencats.

El Bruce ha sabut combinar perfectament el rock urbà pur amb el folk memorable de Pete Seeger, el Bruce ha sabut combinar des del "Born in the USA" fins al "We shall overcome", tota una gamma de cançons i de repartiment que l’han fet el que és, el millor, The Boss.

El Bruce torna a Catalunya i ho fa com només ell n’és capaç. Ho fa renovant aquesta unió especial que té amb la nostra gent, ho fa donant les gràcies a 27 anys de fidelitat al públic català amb un doble concert al Camp Nou, desprès de passar per la fredor de Madrid. El Bruce torna i ho fa com només ell n’és capaç, ho fa amb la força de saber que serà ovacionat quan la seva bota trepitgi per primer cop l’escenari, ho fa sabent-se estimat i guanyador d’una nit especial davant d’un públic entregat.

El Bruce ha tornat i ho fa per la porta gran. Ho fa al Camp Nou.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé què dir-te d'ell.
Un crack que combina la bona música amb les superventes.
Des del Born in the USA, Sad Eyes, The River, Hungry Heart fins al més nou Radio Nowhere, Bruce Springsteen porta molts anys encandilant amb la seva música a persones de totes les parts del planeta.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Quanta raó tens. Bruce forever!