2 de setembre del 2008

Sarah Palin, l'escollida


Ahir va començar la Convenció dels republicans, una Convenció que passarà a la història com la primera que ha estat suspesa parcialment i que justament aquest fet ha ajudat en gran mesura el candidat conservador.

McCain havia programat la participació de l’actual President Bush per ahir dilluns, un dilluns que no és com qualsevol altre sinó que cau en un cap de setmana llarg, on segons diuen analistes, el consum de televisió cau en picat perquè els americans surten de casa per aprofitar els últims dies de vacances, així que en principi Bush ja apareixia molt desfigurat en la convenció, però ironies del destí o més aviat de la natura, ha fet que es formi un huracà i que passi justament a tocar de la Convenció propiciant que Bush ni aparegui per la conclave republicana. Deu ser ajuda divina.

La convenció conservadora, amb Esperanza Aguirre entre les convidades, haurà de donar l’ok als candidats a President i vice-president dels EUA, nominacions que seran per McCain i per Sarah Palin. Sobre McCain ja n’he fet referencia en el bloc, però no en canvi de la seva acompanyant de candidatura, la governadora d’Alaska Palin.

Sarah Palin, de la mateixa manera que Biden amb Obama, ve a corregir certes febleses del candidat republicà, ja que aporta la base més conservadora i evengèlica de l’electorat conservador que no acabava de veure amb bons ulls a McCain. Palin és profundament cristiana, anti abosrtista, anti ecologista, a més és dona i jove. En principi una bona tria.

En un primer moment el pànic pot crèixer al veure que els republicans han escollit una dona per vice-presidenta, intentant robar el vot femení a Obama, i sobretot els 18 milions de votants de Hillary Clinton. Ara bé, si aquesta és la premisa, crec, que s’han equivocat. A Hillary no la van votar només per ser dona, a més Palin no és pas el matiex perfil de dona que Hillary, per tant considero que McCain no podrà sucar gaire amb el ganxo de Palin a l’electorat de Hillary.

Palin és cert ha entrat amb gran força a la campanya presidencial, ja que no podia ser d’una altra manera ja que no entrava en principi en les apostes per ser l’escollida, i per tant els mitjans només podien lluar les seves credencials. Però mai és tard per saber coses. L’estela de Palin sembla que ha sigut més curta que la de Camacho com entrenador del Madrid, és a dir molt curta. No ha calgut més que quatre dies perquè Palin centrés les portades dels diaris, i no per les seves grans declaracions o actes, sinó perquè s’han anat publicant tot d’històries al voltant de la seva persona i del seu entorn que entervoleixen el prefil de la flamant candidata a la vicepresidencia.

Segons s’ha pogut saber Palin és investigada per un abús de poder, ja que segons la investigació va presionar que es destituís a un membre de la policia del seu estat quan era governadora per un assumpte familiar, o també la seva participació en un partit independentista d’Alaska, o també per la gran despesa quan era alcaldesa. Però el fet que més ha aperagut ha estat l’embràs de la seva filla de 17 anys. Palin, que com he dit és anti abortista, ha assegurat que la seva filla tindrà el nen i que es casarà amb el pare. Cal dir que la filla haurà estat germana i mare en poc temps de diferència.

En fi, que en només quatre dies han sortit a la llum tot d’històries, les quals ataquen totes i cada una de les grans columnes de la campanya conservadora: disminuir la despesa pública, el patriotisme i els valors morals.

Realment no sé qui va escollir Palin com a candidata a vicepresidenta, però ves que no fos un demòcrata disfressat.

5 comentaris:

Andrew ha dit...

A mi em va semblar una gran decisió i segur que McCain ha intentat buscar el vot femení que disposava Hillary.
El senyor Obama, el del canvi, elegeix un gat vell de la política com a VP.
En canvi, McCain ha elegit una dona nova a la política, amb nous aires i que aportarà frescura a la política nordamericana.

El que hauria de preocupar-te és que a pesar de tota la supercampanya agressiva de marketing i publicitat a favor de l'Obama, no aconsegueix agafar un bon avantatge en les enquestes.
I és que aquesta venta (imaginària i irreal) del canvi i la il·lusió de l'Obama no aconsegueix batre al iaiu simpàtic i a l'esperit del lluitador cortit en mil batalles que representa el McCain.

Un punt a favor de l'Obama i crec que serà del poc bo que escrigui sobre ell. Ahir va fer un comunicat en el qual lamentava que la vida privada s'utilitzés per finalitats polítics. Sembla que el d'Illinois té una mica de sentit comú, fins i tot.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

No dubto que McCain busqui el vot Hillary, dic que no crec que Palin sigui la millor manera.

Sobre si Obama aconsegueix arrencar a les enquestes, dir que per primer cop Obama ha arribat al 50% de vot, i que actualment avantatge a McCain per 8 punts.

someone ha dit...

Vaig viure la convenció i l'elecció de Palin des dels EEUU i parlant amb la gent que conec per allà (californians, o sigui totalment demòcrates), sembla que McCain tenia dues opcions. I ha triat la opció de la sorpresa que, o bé el llença amunt o bé el llença avall en les anquestes.

Des del punt de vista dels demòcrates una bona opció del líder republicà, ja que farà que alguns indecisos que no siguin ultraconservadors es decantin per Obama i no per McCain. Però els votants de Hillary es pot creure que més que demòcrates eren pro hillary i per tant no tenen per què donar el seu soport als demòcrates.

I a més parlant amb diverses dones la impresió és que només ha estat escollida pel seu sexe i això no agrada. La manca d'experiència en un dels estats menys importants com a governadora només durant 20 mesos tampoc ajuda. I alcaldesa d'un poble de 7000 habitants? la consigfna contra l'Obama no era la seva manca d'experiència?

tinc unes ganes terribles de veure el debat Palin vs Biden.

Pere Sàbat ha dit...

Nil,

Molt d'acord amb el que dius. Tot i així, tinc encara una mica d'esprança amb els votants Hillary, sobretot desprès de la seva intervenció durant la Convenció.

I si, els debats entre Biden i Palin seran divertits, sobretot si la vice-republicana ha de sortir de sobte perquè la seva filla s'ha posat de part.

Vinga, salut i gràcies per comentar

Albrock ha dit...

hahaha vaia dos tu i el Nil...
Ara debeu estar miranbt incrèduls com una elecció tant ridículament fàcil se us posa difícil...

El McCain era i segueix sent terrible, però la Palin agrada, tant a conservadors reals (que ens sentim realment orfes en aquesta elecció) com a dones i pobres (que es veu que els necessitem per guanyar aquest cop).

I Nil, a la California real hi ha molts republicans. Si un terratremul destruís l'àrea de San Francisco, otro gallo cantaria.

Per cert Pedro, després d'uns quans mesos, he updtatat el blog.