14 d’octubre del 2008

Companys, 68 anys després



Avui a quarts de set de la matinada farà 68 anys, ja, de què Espanya va assassinar al President Companys. Avui farà 68 anys de què la barbàrie segueix impune, 68 anys de silencis i humiliacions.

Es podrà discutir a profunditat la tasca governamental del President Companys, però el que no es pot en dubte és la seva defensa dels ideals de la llibertat i de Catalunya.

Avui escric unes ratlles que van aparèixer en un diari de sud Amèrica (crec recordar que de Xile) on es feia referència al vil assassinat del President en mans del feixisme espanyol.

Tal i com va dir el President abans de morir: PER CATALUNYA!

"Así que como un hombre, nada menos que como un hombre habrá muerto ajusticiado sin justicia en su Barcelona querida, los que le han asesinado no se dan cuenta de que acaban de hacer un héroe de las libertades catalanas. Un héroe obre quien pronto se alzará la leyenda. Y los héroes y mártires legendarios son terriblemente peligrosos para los verdugos. "

7 comentaris:

Albrock ha dit...

I dale amb el Companys. Em sembla molt bé recordar-lo, però convertir la seva figura en un joc polític es ridícul.

Anònim ha dit...

Espanya va assasinar Companys?

Seguint amb aquesta deducció, els USA van assasinar José Couso, Alemanya va assasinar una muntunada de jueus, i així una llarga llista.

No seria més correcte dir que "el govern existen en aquell moment a l'Estat espanyol va fer assasinar (o va assasinar directament) al President Companys"?

Jo crec que sí

Andrew ha dit...

...

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

El post d'avui presisament és per recordar-lo, i si la veritat és que és patètic que merdes de consellers mancats de la dignitat del president el vulguin fer passar per un mer joc polític.

Adrián,

Espanya si va assassinar Companys, i dic Espanya perquè va ser una desició presa per la màxima autoritat d'aquell règim feixista.

No es pot posar al mateix lloc a Couso o al genocidi antisemita, ja que cap autoritat dirigent d'aquests estats van ordenar que s'assassinés a Couso o a als jueus un per un, a més a més una altra cosa, Companys no era un simple home normal i corrent, era el President d'un país ocupat, i és per això que el van afusellar.

Cal recordar la diferència, perquè és molt important.

Andreu,

això mateix: ...

PD: Espero que t'agradés el que va dir l'enric vila, encara que com que veig que avui no l'has citat crec que no gaire. Ja veus, no tothom és integrista.

Andrew ha dit...

Sí que tinc massa respostes. El problema és que en el post anterior, el teu blog no em deixa veure el link complet que et volia passar.

Anònim ha dit...

M'agradaria que llegisis l'article que va publicar el Guillem Carol l'altre dia al seu blog!

Pere Sàbat ha dit...

Xavi,

Si que he llegit el bloc del Guillem i sé què en pensa del Companys.
I repeteixo el que ja he dit anteriorment.
Companys va poder ser un molt mal governant, cadascú que pensi el que + li plagui, ara bé el que ningú pot negar és el perquè el van matar. El van matar per ser President de Catalunya. I punt.

El que es commemora no és la seva tasca de govern, el que es commemora és el perquè el van assassinar. I crec que aquí no hi haurien d'haver discussions.