28 d’octubre del 2008

Sobre cotxes? No, sobre Catalunya


La petitesa de la política catalana és tal, que només cal mirar el debat interessantissim que ha omplert pàgines i pàgines de diaris i hores i hores a les teles i a les ones.

El debat sobre el cotxe del President del Parlament de Catalunya és al meu entendre una mostra del nul sentit de país i del nul sentit d’estat que molts dels actors de la societat catalana tenen. El nul sentit, tant d’estat com de país però, no són cosa d’un mal entès o alguna cosa per l’estil, no. El nul sentit d’estat o de país que ha demostrat bona part de la premsa feta a Catalunya i la majoria de partits polítics mostra, una vegada més, la petitesa moral i política de la societat catalana.

El President del Parlament ha sigut víctima d’un linxament mediàtic per part de gent que, sincerament, poc s’estima el país on viu. Tota la premsa pretesament seriosa hi ha jugat, tota, per més que a pilota passada s’intenti posar un pegat al forat amb diversos article d’opinió. No hi ha hagut cap diari que sortís a defensar el President del Parlament de Catalunya.

La notícia degudament filtrada al diari esbombador de bombes incendiàries contra cert partit polític, només cal recordar les reunions de Carod amb Otegi o amb ETA i el diari que ha publicat la notícia, ha acabat ensorrant una vegada més la política catalana als fangars més fangosos que es fan i es desfan.

Durant cinc dies no s’ha parlat d’altra cosa que dels reposa peus del President del Parlament, això si, quasi sempre es deia "el cotxe del senyor Benach", titular que, o ves quina cosa, oblidaven per al final de la frase que resulta que el tal senyor Benach també és el President del legislatiu català. Segur que també ha estat coincidència i que tota mala llet premeditada és fruit de la meva malsana imaginació.

Sobre el fet dels retocs del cotxe del President, només dir una cosa. Només faltaria. O és que el President del Parlament ha d’anar amb un cotxe fet miques i sense les mesures de seguretat necessàries i sense les infrastructures necessàries del càrrec? És que la segona autoritat del país no pot fer feina dins el cotxe mentre es desplaça des de Reus fins al Parlament?

Bé la veritat és que entrar en polèmiques que cauen pel seu propi pes no m’interessa massa. Potser s’hauria d’haver cuidat millor les formes i evitar que la notícia s’escampés com ho ha fet, i que unes explicacions al mateix dia haguessin pogut calmar els ànims, però bé, aquesta no és la qüestió.

La qüestió és que amb la col·laboració desinteressada de tot de polítics aprenents d’Alfons Sala, la premsa de Madrid i la unionista anticatalana a Barcelona s’han sortit amb la seva, ja s’ha escopit sobre el President del Parlament i ara ja pot començar tota la brillant demagògia nacionalcatòlica posant en qüestió la gestió dels diners per part de la Generalitat. Es comença amb un cotxe i s’acaba amb TV3 i les seleccions.

Ara bé, algú es pregunta o ha preguntat mai què porta el cotxe de Zapatero? I el de Bono? O el que costa tot el "tinglado" de la Casa Real? No però és clar, aquests no són d’Esquerra i no se’ls pot tocar, en canvi a Esquerra sí, perquè són independentistes i toquen el que no sona a gent com un tal Conde que és una llàstima que encara continuï editant el diari que edita. Estaria millor fent companyia a l’avi de l’Aznar, ex director del seu brillant diari.

Nota a part, altra vegada i ja n’estic cansat, és per el súper conseller Saura. Aquest energumen, aquest que hauria de fer un homenatge al metge el que va treure de la panxa de sa mare i deixar-lo al bressol enlloc del contenidor, aquest pallasso amb nas de tomàquet podrit, en directe a RAC-1 va dir que li semblava una ofensa que el President s’hagués gastat 9276 euros en millores al cotxe que té com a President i que se li hauria d’obrir una investigació al Parlament, aquest energumen va dir això quan ell ocupa tres seus departamentals i no treballa en cap perquè s’ha fet un despatx al Palau de la Generalitat per por que la seva manca de capacitat li faci perdre la cadira que tant intenta conservar, aquest que va remodelar la seu de la Conselleria d’Interior per valor de més de 30 milions d’euros per fer-la a l’estil "feng-sui" o alguna imbecil·litat verda d’aquestes. Aquest home, de veritat, hauria de fer-li un homenatge al metge.

Aquest afer només ens porta altra vegada a demanar que d’una vegada la societat civil i la classe política del país, o almenys aquella que anomena país a Catalunya, que actuïn correctament i no col·laborin amb els enemics del progrés del nostre poble.

5 comentaris:

Toni Jover ha dit...

boníssim, Pere!
De defenses al president n'hem sentides poques, em quedo amb la d'en Saül Gordillo. Ara, de paràgrafs com el que has dedicat al conseller radioactiu, cap de comparable!! em trec el barret! ;-)

Andrew ha dit...

Posem-ho al revés. la notícia en comptes de ser el porter de finca, és del Bono.
Estaries criticant a hores d'ara la pocavergonya espanyola, que es malgasten els diners dels catalans en aquestes coses en comptes de fer-ne ús per habitatges o escoles, que el PSOE es riu dels catalans etc. etc.
D'això, se'n diu hipocresia política.

Del Saura, més val no parlar.
Parlant d'inútils com aquest conseller, no arreglem el futur del país. Es més, el futur seria comptar amb gent competent, és a dir, una cosa radicalment oposada al que representa el "Sauron".

PD: De Reus a BCN hi ha una hora de camí. No intentem justificar allò que és injustificable.
En aquest cas, em poso del costat de la prensa de Madrid que tant critiques. L'han encertada de ple amb la descripció i amb la veracitat de la notícia donada sobre el porter de fincaa.

Pere Sàbat ha dit...

Toni,

Completament d'acord en referència a l'article del Saül Gordillo, realment genial.
En quant al paragraf del post sobre el Saura, doncs gràcies. La veritat és que aquest element viu és absolutament denigrant i la seva presència al govern no fa més que incitar a l'abstenció de tota la població.
La presència de Saura en un futur govern, s'hauria de refrendar en referendum intern. (jejejeje)

Andreu,

Si fes el que tu dius, faria a més d'hipocresia, demagogia, perquè si el Bono es gasta 9000 euros en el cotxe doncs endavant, perquè aquests milers d'euros no són la solució del que espanya ens roba.

Sobre el Saura, no més comentaris.

Sobre Reus, home, jo també tardo una hora i algo a anar a BCN, i per tant estic al tren unes dues hores i quart al dia, i la veritat, si pogués aprofitar del tot aquest temps podria avançar molta feina. Per tant comprenc perfectament el President del Parlament, i crec també que qualsevol amb dos dits de front sabrà qualificar perfectament aquesta necessitat.

Sobre la premsa de Madrid, crec que ja ho deixo clar en el post. La premsa de Madrid, es mou pel que es mou i te els objectius que te. Si la gent vol continuar posant-se la bena als ulls, doncs endavant, però convindria obrir-los, i mirar la realitat sense por.

Anònim ha dit...

De freda i de calenta.... és cert que s'ha donat més bombolla de la que havien d'haver donat. Ja que tots els diputats que hi són al parlament tenen grans costos amb dietas encara que no tinguin cap funció dintre el gobern.

Dit això, jo estudio i ningu hem pagar l'ordinador, ni els fulls ni la tinta de l'impresora, etc... Que també és feina que he de fer!
Per tant he de realitzar algun treball assalariat, que depén com es miri també és a la comunitat (servei d'emergencies) i ningú hem paga els trajectes a l'autobus.

El cost que va realitzar el president del parlament va ser mal fet, al meu entendre. Però coi! qui va parlar ja els hi val!!! (Pujol, Saura, Camacho...)

Pere Sàbat ha dit...

Enemic, o no,

A veure, el primer paragraf, molt d'acord.
Ara bé la resta la veritat és que considero que és ple de demagògia. Tu ets estudiant i si vas a centres públics, doncs pagues menys. Així que part dels teus costos, la gran majoria, els sufraga l'estat.

I si us palu, no comparis el nivell de representativitat d'un estudiant, al President de Catalunya.