17 de desembre del 2008

Espanya legitima Franco


Ahir un tribunal francès va legitimar la dictadura del general feixista Francisco Franco, i ho va fer fent evident tota la ideologia d’aquell règim, actuant en contra de Catalunya.

Anem a pams. La federació catalana de rugbi els anys 30 del segle XX va ser membre fundadora de la Internacional de rugbi, i així consta en els escrits oficials. Uns anys desprès la catalana va convidar a integrar-se a aquesta federació internacional els representants d’Espanya, d’aquesta manera dins de la Internacional convivien tan la federació catalana com l’espanyola. Molt bé. Tot va canviar amb la victòria dels nacionalistes espanyols durant la Guerra d’Espanya, ja que al 1941 els representants de l’Espanya de Franco, l’Espanya de sempre, van obligar a expulsar la catalana de la Internacional.

Aquests són els fets històrics, uns fets que ja de per si mostren clarament la política anticatalana del règim espanyol mai condemnat per el PP.

Ara però la federació catalana ha demanat que es restitueixi el seu estatus dins la Internacional i per això havia presentat tota la documentació perquè així es realitzés, no hi ha hagut sort.

Un tribunal de primera instància de França ha determinat que la catalana no pot reincorporar-se a la Internacional tot i ser-ne fundadora, fet que no fa més que legitimar una acció del règim feixista, antidemocràtic i il·legal com va ser el de Franco.

Felicitar en últim terme a un dels advocats que ha assessorat a la federació espanyola en el seu litigi per legitimar el franquisme, es tracta d’un ex fiscal del tribunal de l’esport de Catalunya, José Domingo Valls, que seguint l’estela de Juan Antonio Samaranch està ple d’auto odi cap a la terra que el va veure, en mal dia, néixer.

Aquesta setmana però aquesta no és l’única mala notícia referent a les seleccions catalanes, ja que un jutge ha prohibit que la Plataforma Pro-Seleccions pugui fer servir el lema "Una Nació, Una Selecció", a més que ha ordenat retirar l’spot que la Plataforma va utilitzar fa dos anys per reclamar l’oficialitat de les catalanes.

Dedueixo que tota la xacra d’espanyolistes, consideraran aquest fet com a normal i que és tal i com hauria d’actuar la justícia, aquest és sens dubte un gravíssim atac a la llibertat d’expressió, a més d’un nou advertiment de quin és el sistema judicial espanyol, un sistema que encara es basa amb el lema del règim que França ahir va legitimar: "Una, grande y libre".

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què no es jutjen crims del passat?
Per què no removem el passat cap a Terra Lliure?

Seguint el teu pensament, és lògica coherent fer justícia amb el franquisme i també amb el terrorisme viscut durant la democràcia.
O és que defenses una democràcia basada en el Maragallisme, és a dir, en la demagògia i la contrarietat?

Anònim ha dit...

Andreu el teu comentari està fora de lloc. Argumenta o contrargumenta la teva posició respecte la llei i les seleccions catalanes. Però no tiris pilotes fora.

Anònim ha dit...

Roger jo condemno qualsevol forma de repressió i/o violència i les pràctiques antidemocràtiques.
Només espero que els altres facin el mateix i no renuncïin al debat entorn al passat d'Esquerra.
Parlem de franquisme, però parlem també d'ETA, dels GRAPO, de Terra Lliure, etc.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Contesto aquí els dos comentaris.

Remoure el passat? SI, som-hi.

Terra Lliure es va autodissolre a partir de les converses que Esquerra va mantenir amb TLL per què abandones la lluita armada i pasessin a la política, i lògicament, molts dels seus militants van integrar-se a Esquerra. I punt.
Caldria també remarcar, que es va amnistiar tots els pressos de TLL que no tenien delictes de sang, que eren la absoluta majoria. Per tant quan aquests militants entren a Esquerra ho fan sense cap càrrec penal.

A més voldria saber el suposat passat d'esquerra al qual et refereixes, perquè el desconec profundament.

Andrew ha dit...

Doncs això Pere, tu mateix ho dius.
Que moltes persones d'ERC inclosos destacats dirigents tenen un passat terrorista, de banda armada.
Et sembla poc?

I encara sort que finalment des de Catalunya s'ha sabut defensar una opció independentista des d'una via democràtica. Saps que no hi coincideixo amb la via, però qualsevol ideal democràtic és respectable.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Aveure, què és preferible, que persones que un dia van optar per una via armada estiguin en un partit democràtic i que defensin les seves idees per la via de les urnes? o que aquests que defensaven la lluita armada segueixin practicant-la?
No és un motiu que ens hauria d'alegrar que certes persones abandonessin les armes i passessin a la via democràtica? On és el problema? A més caldira remercar que els ex-militant de TLL només van causar una vítima mortal, i va ser per error. No exculpo a ningú d'aquesta mort, però el que és evident és que els que es van integrar a ERC no tenien absolutment cap delicte de sang a les seves esquenes.

A més, no es firmaria ara rapidament que ETA, Batasuna i potser algun altre partit basc, fessin una operació com la que van fer TLL i ERC per posar fi al terrorisme? O és que potser es busquen altres fins des dels partits espanyols?

Repeteixo, és un honor per tots els catalans que aquelles persones que defensaven la lluita armada en nom de Catalunya, ara ho facin des de la via democràtica.

I crec que es podrà coincidir, que no és absolutament comparable amb les accions criminals de Fraga com a ministre de Franco.