15 de desembre del 2008

Operació "Personatge de l'Any"


Durant tots els diumenges des de què es va iniciar aquest bloc s’ha anat publicant setmana rere setmana un post diferent, allunyat de l’estricta actualitat. Durant els diumenges tal i com vaig escriure en el llunyà 3 de febrer "A partir d’avui cada diumenge no escriuré un post normal. A partir d’avui als diumenges escriuré sobre un personatge que durant la setmana hagi estat protagonista en algun sentit, ja sigui pel que ha dit, pel que ha fet, pel que li han dit…."

En el post de tancament de la setmana he intentat parlar de tot tipus de personatges, no només polítics, ja que l’actualitat, per contra del que de vegades pensem, es compon de moltes cares i molts personatges. La vida, i l’actualitat, en definitiva són polièdriques.

Així per la secció " el personatge de la setmana" hi ha desfilat molta gent, des del primer, John Edwards, passant per J.K. Rowling i Pep Guardiola, fins a Martin Luther King.

Ara que s’arriba el final d’any apareixen arreu tot de rankings sobre quina ha estat la frase de l’any, quina ha estat la imatge… en fi tot d’enquestes que intenten fer un petit resum dels últims 365 dies, i des d’aquest bloc no es vol ser menys, és per això que a partir d’avui es busca el personatge de l’any.

La veritat és que aquesta tasca és realment complicada, o no, però no la vull fer solament jo. És per aquest motiu que s’han posat en marxa onze enquestes perquè escolliu el personatge de cada mes, i un cop es tinguin els finalistes, hi haurà la gran enquesta final, la que determinarà qui és el personatge de l’any.

Així doncs, comença "Operació Personatge de l’Any".

6 comentaris:

Albrock ha dit...

Que no hi hagi el Romney i en canvi estigui ple de noms desconeguts em sembla lamentable.

Anònim ha dit...

Yo no puedo entender cómo pueden haber todavía tontos de los cojones que voten al PSC.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

És absolutament lamentable que no hi surtin molts personatges que es mereixerien ser-hi, sí, però cada setmana n'havia d'escollir només UN i segurament el Romney va quedar eclipsat per altres en la seva setmana de glòria.

A més només apareix un candidat a les primàries, John Edwards, i hi surt perquè tal i com vaig escriure el 3 de febrer considerava en aquell moment que ell era el PdlS.

Tot i així la gran majoria dels personatges que surten tenen gran entitat, i crec que no és correcte anomenar-los "desconeguts".

Albrock ha dit...

Tenir el Hashim Thaçi aquest que no'l coneix ni sa mare el Febrer (que és el mes del Romney) és lamentable. Tenir el JohnEdwards per sobre del Romney, és partidista; i tenir la JK Rowling ocupant el lloc del que podria ser el Romney, infantil.

I estic de mala llet per culpa de l'examen de l'impresentable aquell. Semblava un examen de 5è de primària, només faltava que't posessin les línies a on contestar les preguntes xorres aquelles. Aquest és el típic exmanen on la nena tonta de torn treu millor nota que una excel·lència amb una inte·ligència i capacitat d'argumentació brillants...

Andrew ha dit...

Per cert, el paiu de la foto s'assembla al nostre "estimat" Rico. Coincideixo amb l'Àlex sobre el tema del fastigós examen.

M'agradaria destacar segons la meva opinió, personatges de l'any en dos temes tan trascendentals del teu bloc com Política i l'esport.

- Política mundial: Barack OBAMA
- Política nacional espanyola: ZP i la "no-crisis"
- Política nacional catalana: el projecte de La Casa Gran.
- Esport: Michael PHELPS
- Esport nacional espanyol: Alberto CONTADOR.
- Esport nacional català: Gemma MENGUAL.

Després del boicot, torno amb força, ganes donar canya i debatre sobre el futur del país i del món.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

El Thaçi va ser el President que va portar a Kosovo a la independència, per tant era evident que havia d'apereixer com a PdlS.
Sobre l'Edward, torno a dir el que ja vaig dir. Si va ser el primer PdlS, va ser per el context, i no és comparable amb el Romney, perquè aquest es va retirar quan el candidat ja era clar, en canvi l'Edwards, no.

Sobre la Rowling, home només des d'una ignorància absoluta es podria atribuir "infantil" tot el que significa JK Rowling.

Andreu,

Sobre els Personatges internacionals, molt d'acord.

Sobre els personatges "nacionals" espanyols que proposes, home, el polític, si clarissim, ja que ZP ha estabilitzat el seu mandat en la mentida, una rere una altra. I en esports, bé, jo potser apostaria més amb la selecció de futbol.

Sobre els nacionals, d'acord, però no en l'àmbit polític, ja que la casa gran encara no se sap gairebé de què va. Sobiranisme? Dret a decidir, però què? Autonomisme nacional? Pragmatisme? Rentada de cara? No se sap, quan se sàpiga, ja es veurà.

Contesto, tot i que no hi ha pregunta, que tots els personatges que apuntes haguéssin pogut formar part de la tria dels PdlS, però cada setmana és un món i escollir és complicat.