2 de desembre del 2008

Vostès tenen un problema...


Manllevant la mítica frase del President Maragall al Parlament que volia denunciar les comissions il·legals que Convergència, presumptament, cobrava durant els 23 anys que va governar la Generalitat, s’ha de dir alt i clar que l’ajuntament de Barcelona té el problema no al 3, sinó al 7%.

No estic dient que l’ajuntament de Barcelona faci el que, presumptament, feia Convergència al govern, robar, no. El que vull dir és que si CiU tenia el problema del 3% la T-10 ara el té al 7%, ja que és el percentatge que ha augmentat l’import del bitllet.

Primerament només es pot dir que és absolutament indignant aquesta pujada desorbitada. Desorbitada per molts motius, com per exemple que la inflació puja només fins al voltant del 4%, i que per tant la T-10 costarà un 3% de cost afegit a l’augment del cost de vida.

Les administracions s’omplen la boca sempre afirmant que fan tot d’accions polítiques encarades a potenciar el transport públic. Doncs no sé quin carai d’assessors en polítiques d’incentivació del transport públic tenen, però el que s’hauria de fer és cessar-los immediatament dels seus llocs de responsabilitats, perquè augmentar un 7% el cost del bitllet, i més en la situació de crisi com l’actual, no sembla a primera vista la millor proposta.

Anar amb tren, com que utilitzar RENFE no és suficient atractiu tot i ser millor que Port Aventura, s’hi haurà de sumar un nou incentiu. A partir d’ara anar amb RENFE serà a nivell social com anar al Liceu. Esperem que la gent que participa d’aquest acte tant socialment exclusiu s’apunti en massa a utilitzar les T-10 i el tren.

Desprès d’aquest apunt demagògic, però un s’havia de desfogar, caldria recordar que és evident que el cost del transport públic ha de tenir un mínim preu, això no costa gaire d’acceptar. Una cosa és pagar un cost, i l’altra és que et vingui l’Hereu per darrera i t’intenti prendre la cartera. Una cosa és un augment d’acord amb l’increment de la inflació, i l’altra és quasi doblar-la. Això és absolutament indignant.

L’ajuntament té un problema, i aquest problema es diu 7%!

3 comentaris:

Albrock ha dit...

Havies de posar la tonteria d'introducció sectària aquesta -- que no se't passi pel cap criticar al PSc sense criticar CiU al mateix post! Quin horror! Quina traïció al pare partit!

Andrew ha dit...

Estic segur que si Portabella estigués al govern d'Hereu, no haguessis fet aquest tipus de post.

Pere, fes com jo, agafa la T-50/30ja que la ràtio preu-qualitat és més raonable que amb la T-10.

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Traició al partit pare, seia trair Estat Català, no el PSC-PSOE. I les coses s'han de dir totes.

En quan a la referència de CiU, era per enllaçar-la amb el títol del post, res més.

Andreu,

Si Esquerra estés al govern aquesta mesura segurament ja no s'hagués tirat endavant.

I sobre la targeta a pagar, de moment seguiré amb la T-10, però miraré altres opcions. És indigant!

Gràcies per la recomenació