4 d’agost del 2009

Per Estar-ne Content?


S’ha acabat, de moment, un dels serials més mediàtics dels últims mesos: el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha acordat el sobreseïment de la causa contra Francisco Camps.

Camps doncs no serà jutjat, i per tant, no podrà ser declarat culpable per casos de corrupció i suborn a partir dels famosos vestits.
El cas contra Camps havia centrat bona part de la lluita partidista entre PP i PSOE, que com que cada cop voten més vagades junts i pacten allà on poden, s’han d’anar inventant focs d’encenalls per mantenir distreta la parròquia. Durant els últims mesos dirigents dels dos partits nacionalistes espanyols han xocat amb diverses declaracions dient-se de "porc" cap amunt oferint una pèssima panoràmica de la política en general i de la política espanyola en particular. La veritat és que tots tenen la seva part de culpa i de responsabilitat. Els del PSOE per intentar posar de merda fins al coll a algú a qui encara no havien jutjat tot esperant que caigués en desgràcia i així poder recuperar un territori que és un fidel feu dels neocons espanyols. Léire Pajín i cia realment s’hi ha lluït. Els del PP però no s’han quedat curt. Han intentat contraatacar amb un cas contra Manuel Chaves i la seva filla a més que han fet ús de tota l’artilleria possible per atacar al rival. Pèssim.

Les reaccions a la decisió del TSJPV no s’han fet esperar. El PSOE avisa que recorrerà la sentència, i el PP està eufòric perquè ha salvat "el baró Camps" de la crema de la justícia.

Però n’hi ha per estar-ne de content?

Camps va començar tot el procés negant tots i cadascun dels actes pel qual se l’acusava, però ha acabat admeten que sí que havia rebut els vestits. Camps ha mentit. Ha mentit i amb ple coneixement de fer-ho. Es veu però que no passa res. Camps menteix de manera reiterada i no passa res.

La veritat que aquest fet m’ha causat una plantofada a la cara absoluta. Quin tipus de societat hem creat que permet que un President de la Generalitat del País Valencià menteixi amb ple coneixement de causa i no passi res? Com es pot permetre?

Aquests mesos hem assistit a la funció d’un circ lamentable, un circ que no fa més que allunyar la classe política de la societat. Com algú podrà confiar en uns professionals que actuen de la manera que actua Camps? Sí, és evident de què no tots els polítics són iguals però les mostres de suport a Camps fan dubtar d’aquesta afirmació.

Camps ha mentit, i mentir no es pot permetre enlloc però molt menys es pot permetre si qui ho fa és un servidor públic. La imatge que Camps deixa de la política és una imatge lamentable i per el bé de tots i de la política mateixa, Camps ha de dimitir.
Camps ha mentit, per conseqüència ha de dimitir.