22 de febrer del 2008

Déu els cria i ells s'ajunten


Ahir milers de serbis van sortir als carrers per protestar contra la recent independència de la seva antiga província, Kosovo.

Els serbis per mostrar la seva ira van protagonitzar una gran marxa amb més de 150.000 persones en què van proferir crits en contra dels Estats Units i dels països que han reconegut la independència de Kosovo. La marxa va desembocar en tot tipus d’actes violents com per exemple l’atac que va patir l’ambaixada nord-americana en què al final un dels radicals assaltants va perdre-hi la vida calcinat per el foc.

En les manifestacions els nacionalistes radicals serbis, juntament amb les banderes pròpies, s’hi van deixar veure tot de banderes “rojigualdas” d’extrema i immaculada espanyolitat símbol de la indissoluble unitat d’España i que sembla que els serbis, ja que amb el genocidi no van poder, volen seguir com a model. És curiós aquest agermanament de banderoles i de declaracions que serbis i espanyols s’han declarat aquests últims dies. La decisió d’España a negar la voluntat democràtica del Parlament Kosovar i alineant-se amb Rússia i Sèrbia en contra de la independència, ha situat a la diplomàcia espanyola al club de les “altres” potències, les potències que quasi tenen tant de democràtiques com la Cuba de Castro.

Catalunya, a diferència d’España, s’ha alienat amb les potències democràtiques occidentals, demostrant una cultura política i democràtica molt avançada, tot i el majestuós i injustificable ridícul dels 11 diputats unionistes de CiU i un d’Esquerra que van impedir que es votés i s’aprovés las votació a favor de la independència de Kosovo pel Parlament.

La diferència és clara, mentre España i els partits espanyols comparteixen viatge amb els nacionalistes radicals genocides serbis, Catalunya i els partits catalans i democràtics continuen cavalcant amb pas ferm cap a l’exercici del dret a decidir del poble català.

El 9 de Març també decidim en quin bàndol internacional volem situar Catalunya.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pere, jo només veig una bandera...

Albrock ha dit...

Bé l'article excepte per la parida d'afegir allò dels diputats que no van votar. Ara, ja't dic una cosa, com segons tu els 11 diputats de CiU són "unionistes", a partir d'ara també m'hi refiré en el Puigcercós en aquest sentit. Ah i aviam quina és la utilitat de que'l Parlament de Catalunya faci una parida de declaració així. Oi que no tenim competència en aquestes coses? Doncs perquè fer el ridícul amb simbolismes?

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,
A la foto només hi ha una bandera espanyola, sí, però també es pot mirar les notícies i veuràs que n'hi ha moltes més.

Àlex,
Em referixos a diputats unionistes als de CiU no només per la seva patètica no aparició al Ple, tot i que si mires qui no va anar a votar la moció ho entendràs. M'hi referixo per la seva carrera política i per les seves delcaracions.
Sobre el Puigcercós, doncs la veritat que també és penós. Ara bé, la moció tampoc depenia del seu vot, sinó de la primera força política del Parlament.