18 de febrer del 2008

Dues Parts


Durant els períodes electorals de tot índole ja siguin nacional, municipals… els candidats dels diversos partits tenen el costum de fer un tour universitari. En les catalanes a la Pompeu Fabra van anar-hi en Puigcercós i en Mas amb un gran èxit i també en Saura i en Rivera que van passat més desapercebuts, o també en les municipals en Trias i en Portabella van fer-hi acte de presència.

Amb l’inici de la campanya per el 9-M a tocar, avui s’iniciava aquest tour amb la candidata nacionalista espanyola (a les coses se’ls ha de donar el seu nom) del PP Dolors Nadal.
Davant aquesta notícia diversos col·lectius d’estudiants han protestat per la presència d’aquesta candidata al recinte universitari. La protesta ha tingut dues parts molt diferenciades. La primera en què tan sols s’han mostrat cartells i una pancarta a més de cridar diverses consignes, i la segona en què s’ha entrat a l’aula i s’ha rebentat l’acte.

Aquí s’haurien de fer diverses consideracions.
Primer, tothom té el dret de dir i defensar el que pensi, cregui, consideri i vulgui i ningú ha d’impedir tal fet. I segon, tothom té el dret a manifestar-se en contra o a favor del que cregui convenient i ningú ha d’impedir tal fet. Queda clar doncs.
Personalment crec que la segona part de la protesta ha sigut un error. N’hi havia prou que el col·lectiu d’estudiants es quedés fora de l’aula protestant pacíficament i deixant que es realitzés l’acte.
En quant a la primera part de la protesta, totalment d’acord.

Manifestar pacíficament, com ha estat la primera part de la protesta, que la presència d’aquesta gent resulta una provocació crec que era necessari. Sempre pacíficament.

O és que aquesta gent pot "campar" com si res sense que ningú els recordi que el mal que han fet i continuen fent? Ells que ens van mentir en la Guerra de l’Iraq condemnat milers i milers d’iraquians a un infern. Ells que van manipular el tràgic i brutal atemptat terrorista de l’11-M a Madrid tan sols per mantenir La Moncloa. Ells que fan de la catalanofòbia esport nacional espanyol. Ells que ataquen la llengua catalana. Ells que intenten explosionar la convivència a les aules catalanes. Ells que han bloquejat el Procés de Pau. Ells que utilitzen les víctimes del terrorisme per motius electorals. Ells que actuen en contra dels interessos econòmics i socials dels catalans i catalanes. ELLS.

Repeteixo, que es rebentin actes no m’agrada. Però que amb la mentida i amb la demagògia s’ataqui als catalans i a Catalunya, menys.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Tornaré a rescriure el que he comentat al blog de l'estimada i entranyable companya de carrera Lídia Pelejà (www.lidiapeleja.blogspot.com)

jo he sentit vergonya de l'actuació antidemocràtica i agressiva dels companys de la Pompeu.
Crec que cadascú ha de tenir el dret i la llibertat per dir el que pensa. I condemno aquesta salvatjada comesa i la condemnaria independentment de qui l'hagués rebut: Montilla, Mas, Carod, peperos, Ciutadans, etc.

Sembla que amb aquestes actuacions tornem bastants anys enrere demostrant una gran absència de tarannà democràtic del país.
Jo tenia el dret a poder escoltar Dolors Nadal i poder debatre-li amb idees argumentades i consistents.

Albrock ha dit...

Pedro, les dues parts estaven bastant barrejades, ja que molts que portaven pancartes i cridaven consignes (eufemisme d'insultaven) també bloquejaven l'entrada i no deixaven entrar la pobre dona (ni a un servidor) a l'aula.
Bé, sí ja sé que al final hi he entrat (per cert, mira el vídeo del PPCat o de Libertad Digital sobre això i amb vuràs a mi tot feliç).
Res, Pedro, que uns heu fet el tarambana amb les vostres xiulades, però els altres han comès un delicte.

Anònim ha dit...

Els de ULD demà aniran a la fiscalia a denunciar-vos a tots els que heu cridat... si més no és el que m'han dit.

Però bé, que poden dir, que un grup de joves han cridat? que no deixaven parlar a la pepera? No poden donar la culpa a cap partit polític ni res.

M'han preguntat si ERC havia organitzat alguna alguna cosa per boicotejar-los i jo els he dit que res de res. Que nosaltres no teniem res a veure.

S'han queixat de que hi hagués molta gent que no fos de la universitat. Però la gran majoria dels defensors de la pepera tampoc no van a la Pompeu ho sigui que no xerrin tan. Però el que sí que et puc dir és que més d'un de ULD ha passat certa por...
Avere que fan demà!!

Albrock ha dit...

Home doncs als agressors sí que els pot caure alguna cosa. Als que pacíficament es manifestaven fora, no, vaja només el ridícul.

Andrew ha dit...

Si mires l'avís al campus global i el titular de la pàgina web de la UPF, sembla que això, per sort, anirà amb absoluta seriositat.
Els "jefazos" de la Pompeu Fabra no poden permetre que aquets fets ocorrin a la UPF i embrutin el nom de la universitat a tots els mitjans de comunicació catalans i estatals.

Unknown ha dit...

els de la ULD volen anar a la fiscalia perquè hem ensenyat uns cartells? Doncs aquí tenen el meu nom complet: LÍDIA PELEJÀ BARCELÓ.
Ara bé, si el que es condemna és el saboteig, jo no hi tinc pas res a veure.


Salut,

Ferran Porta ha dit...

Llàstima que quatre brètols no sàpiguen que "feixista" no vol dir només "extrema dreta nacionalista espanyola", sinó que també pot significar "dreta o esquerra nacionalista catalana", entre d'altres. Que el PP ens fot fàstic a molts catalans és una evidència, vistos els resultats d'aquest partit al nostre país; però d'aquí a no permetre parlar ni que sigui la gilipolles aquesta de la Montserrat...
No és això, companys, no és això.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,
Sí, és cert que les maneres no han estat les correctes i que ha desvirtuat i deixat en un segon pla la protesta en contra de la presència de la Dolores Navidad a la Pompeu.

Àlex,
Tu has pogut entrar sense cap problema tal i com mostren les imatges. Les dues parts de la protesta han estat molt separades. Els que es mainfestaven a fora pacíficament han tingut la dignitat de mostrar que la señora PePera no era benvinguda, els que han rebantat l'acte, això sí, els hi queda el ridícul.

Elisabet,
Els de la UDL que denunciïn el que vulguin, no ha ha hagut cap agrassió i no hi ha delicte. JERC i gual que altres organitzacions s'han desmercat de l'acte.En quan a la procedència dels manifestants doncs crec que tots eren de la Pompeu.

Lídia,
Fantàsctic amb dos collons! M'hi sumo perfectament.
Per cert el teu post, molt didàctic, i com sempre genial.

Ferran,
Tens tota la raó. Tothom té dret a parlar. Encara que sigui per defensar l'indefensable.