11 de febrer del 2008

La seva "PAZ"



Durant el cap de setmana passat han sortit en l’arena electoral tot d’actors i intel·lectuals que de manera clara es decanten per donar suport a ZP en les eleccions del pròxim 9 de Març.

En aquest aspecte res en contra, tot al contrari, crec que s’hauria de fer més aquesta pràctica per part dels personatges públics de donar suport a un partit o a un altre, i que s’hauria de veure normal per exemple que l’ex-presentador del Tomate donés suport a Rajoy, que Tomás Guash donés suport a Duran Lleida o que Asha Miró ho fes per Portabella o també que la Janer donés primer suport a CiU i desprès al PP.

Tornant a la Plataforma pro-ZP, que amb el nom, la veritat, ja ho deixen tot clar: "Plataforma de Apoyo a Zapatero -PAZ".
Primer de tot s’ha d’aplaudir el compromís d’aquests artistes que surten de l’armari, alguns, i d’altres que en són reincidents, però tots han donat la cara per defensar les seves idees, i això s’ha d’agrair i aplaudir.
Evidentment aquesta plataforma, PAZ, té visió i mentalitat espanyola. Jacobina i centralista com el PSOE, que ningú ens vengui a hores d’ara el conte de l’"españa plural".
Ara bé, és curiós però que la idea aglutinadora no sigui el II projecte de ZP, sinó que sigui l’oposició frontal al PP. Tots contra la dreta rància i casposa. Tants pocs punts a favor han trobat a ZP? Bé per el que sembla, han trobat un mot per donar-li: alegria.
Molt bé felicitats, tot i així hi ha un fet que no em va agradar gens de la presentació de la PAZ. Els insults. Es poden dir moltes coses, es pot atacar al contrari, però sense insultar ja que per aquest sol fet qui ho fa queda desqualificat. La veritat, si aquest és el nivell dels intel·lectuals espanyols, de la intel·lectualitat "nacional", ara entenc certes coses d’Espanya…
Un altre fet que s’hauria de tenir en compte és que molts d’aquests intel·lectuals progres són cantants i es veuen molt beneficiats del cànon digital que ha impulsat el "Gobierno de España" de ZP. No vull ser malpensat però és una mica massa casualitat….

Sovint es parla de la societat civil, molts cops per aplaudir les seves accions i d’altres per criticar les seves inhibicions en diversos aspectes.
Només voldria recordar i preguntar on eren tota aquesta tropa tant progre quan el 2 de novembre del 2005 es va presentar a Madrid l’Estatut del 30 de setembre i es va convidar en un acte als intel·lectuals progres de les espanyes perquè donessin suport a l’Estatut conjuntament amb més de 100 representants de la societat civil catalana.
A l’acte hi va anar Carrillo i senyora i Paco Ibañez.
Anar a Xile a donar suport a la Bachelet queda molt bé, molt progre, però donar suport a l’Estatut català, per el que sembla, no.

Es clar, com deia Pla, no hi ha res més semblant a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Pere:

Si entrem en el terreny que qualsevol moviment o lobby doni suport a un partit polític, també hauríem d'estar d'acord en l'escrit presentat la setmana passada per la Conferència Episcopal. I crec que no estem molt d'acord en aquestes formes de donar suport ni en aquests escrits.

També és cert i tens raó en que sembla que pels artistes és més progre anar a Xile a fer política que defensar les millores i un major benestar i capacitat d'autogovern pels territoris que integren l'Estat espanyol.
Per mi, tant els PAZ com la CEE estan donant pena i l'únic tret que els diferencia és l'opció política escollida.

Ferran Porta ha dit...

Ni més ni menys, Pere. El cas espanyol deu ser únic a Europa, per lamentable. Ja fa temps que el PP està fora de control (des de 2000, concretament); però que el PSOE no tingui els pebrots de posar les seves cartes sobre la taula, per por a la reacció de la dreta cavernícola aquella, em sembla inaudit.
Quin país!

Anònim ha dit...

eps!
Pere no té res a veure amb l'escrit però en l'apartat de qui creieu que ha de guanyar les eleccions,perquè no és contempla la de "cap dels anteriorment citats". ja sé que no és possible, però una cosa és creure qui les guanyarà i l'altre és creure quiles ha de guanyar,és diferent!!



ala pedrillo, ens veiem demà!

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,
Els artistes no cobren de l'estat, no tenen una multinacional de la veritat al darrera... Són mons diferents.

Ferran,
Totalment d'acord, ja ho deia aquell "Spain is diferent".
Gràcies per comentar al bloc i benvingut!

Maya,
Si tens raó ara farem els canvis pertinents. Gràcies per l'observació!
Fins demà Maying's!

Pere Sàbat ha dit...

Maya,
Ho sento però és impossible canviar-ho, o almenys jo no sé com. En qualsevol cas en pròximes enquestes ja ho tindré en compte.


Gràcies a tots per comentar.