24 d’agost del 2008

Personatge de la setmana: Herois Olímpics


Avui desprès de dies i dies de competició, s’han acabat els Jocs Olímpics de Pequín. Avui la flama olímpica ha tornat a apagar-se esperant poder començar el nou camí cap a Londres 2012. Avui és hora de fer balanç, és hora de recordar els que han fet possible que aquests Jocs hagin estat tant espectaculars.

Primenrament destacar la sirena catalana, Gemma Mengual. No en tinc ni idea de natació sincronitzada, però veure la bellesa dels seus exercicis a l’aigua executats amb una precisió absoluta i amb una compenetració envejable, fan que no es pugui fer més que obrir la boca envadalit.

Uns altres herois han estat els jugadors nord americans de Bàsquet. I si són herois, s’equivoca qui vol treure mèrit als americans pel seu or perquè el donaven per descomptat. El que ha fet aquest nou Dream Team no té nom. Els USA han fet un joc brutal, han fet un joc espectacular, un joc que ha fet disfrutar als espectadors com ningú ha pogut fer ni igualar. I sí, han guanyat l’or tal i com s’esperava, però si no haguessin jugat com ho han fet no l’haguessin guanyat. A vegades és més difícil guanyar quan tothom et dóna per guanyador abans de jugar, i si no que ho preguntin al Barça dels dos últims anys. Els USA són herois, perquè tot i saber-se els millors ho han donat tot per guanyar i en un món ple de conformisme i mediocritat, és d’agraïr l’actitut dels jugadors americans.

En aquests Jocs l’atletisme té nom jamaicà. Usain Bolt. Bolt ha fet uns jocs increïbles, Bolt ha aconseguit tres ors i a més ha pulveritzat els records del món en les tres proves que participava. Bolt ha volat en aquests Jocs, Bolt ens ha deixat tots asseguts mentre ell feia i desfeia a la pista, deixant endarrera tots i cadaun dels rivals. La imatge de Bolt celebrant l’or en els últims 30 metres de la final dels 100, és espectacular i és una prova de la seva superioritat. Bolt sens dubte és uns dels Herios dels Jocs.

Però, com en totes les coses de la vida, sempre n’hi ha un que sobrepassa els demés, i aquests Jocs no han sigut pas l’excepció. Tots els anterios esporties anomenats i tants i tants altres que gràcies al seu esforç i a la seva dedicació han obtingut medulla són herios, sí, però el gran personatge dels Jocs, el gran Heroi Olímpic és Michael Phepls. El nedador americà ha fet el que semblava impossible, millorar la marca de 7 ors de Munich ’72. I no només l’ ha igualat, sinó que a més a millorat el repte. Phepls ha aconseguit vuit medalles, vuit metalls xinesos, vuit rodones daurades que el col.loquen com un dels grans de la història de l’olimpisme.

Mengual, Bolt, Brayant i cia i Phelps, són alguns dels esportistes que han brillat més en aquests Jocs, però ells a més, són uns grans privilegiats ja que la gran majoria dels atletes que són a la Xina ningú no n’ha parlat, no han aparagut a les portades dels diaris i ni han sortits als informatius, però tot i així, no deixen de ser menys herois que els anteriors. Només pel fet d’haver lluitat, d’haver-se esforçat al màxim per poder competir en la cita olímpica, ja són herois.

Són Herois Olímpics.

3 comentaris:

Andrew ha dit...

Aquests no són els millors Jocs de la Història, són els Jocs de la CENSURA !!

Els USA han guanyat a Espanya en el millor partit de la història del bàsquet que es recorda. Si els àrbits haguessin estat millor...

Per a mi, Phelps és sens dubte el Rei dels Jocs. Ha guanyat vuit medalles superant el record de Mark Spitz havent batut a la final 7 records del món i 1 olímpic.
Simplement: impressionant !
Phelps ja ha donat a entendre que a Londres participarà en 2 o 3 proves ja que el ritme de competició que ha portat a Atenes i Pekín es fa esgotador i angoixant.
Deixa darrere seu: 14 medalles d'or olímpiques i 2 bronzes !!!

Sobre Espanya, cal destacar la sincro, el piragüisme, el tenis, el ciclisme i els esports d'equip.
Quines són les medalles que més t'han fet gaudir o emocionar?
A mi per aquest ordre:
1. Samuel Sánchez/Rafa Nadal
2. Gervi Deferr
3. Gasol, Ricky i companyia.

PD: Ara toca Londres 2012 i... esperem que Madrid 2016.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Jo en cap moment he dit que haguin estat els millors JJOO de la història. No. Estic d'acord amb tu que és inadmissible que hi hagi hagut censura.

Sobre Michael Phelps, res a afegir.

En referència a Espanya, doncs la veritat és que emocionar-me allò que és diu emocionar-me no. Jo com que no sóc localista i provincià, m'he emocionat més amb els rècords del Bolt, però ve, sobre sentiments no hi ha res escrit.

I a veure, espero que el 2016 ens haguem de llevar a la matinada per poder veure les proves olímpiques, ja que voldrà dir que es fan en un altre continent. (No sé si s'entén...)

Salut!

Andrew ha dit...

En cap moment, he dit que tu hagis comentat que han estat els millors Jocs de la Història. Ho deia en forma de crítica per aquells de la premsa que sí ho han dit i ens ho han volgut vendre així.

S'entén perfectament el tema 2016 jaja
Espero que no l'encertis i que siguin uns Jocs on no hi hagi diferència horària respecte Catalunya.

Salutacions !