5 d’agost del 2008

"Yes We Can"? I dunno


"Happy Birhtday Mister President", d’aquesta manera tan cèlebre va felicitar Marylin Monroe al President Kennedy en el seu aniversari, però d’això en fa molts anys ja, però el que no sabem és qui va felicitar d’aquesta manera a Barack Obama, ja que ahir el senador va fer quaranta-set anys.

Obama ahir estava d’aniversari, però ho va fer sabent que per primer cop hi ha enquestes que pronostiquen una derrota Demòcrata en els eleccions presidencials del 4 de Novembre, cosa realment quasi impensable fa tan sols unes setmanes.

Aquest fet és molt preocupant, ja que tal i com comenta la premsa internacional, el candidat republicà encara no ha entrat en plenes condicions a la campanya i a més a més, Obama com qui diu, acaba de tornar de la seva gira europea, una gira qui li havia de fer guanyar punts, però sobretot l’havia d’ajudar a solidificar l’avantatge que duia.
Doncs, res d’això, en tan sols una setmana Obama ha perdut el migrat avantatge que tenia sobre McCain i ha passat a anar al darrera en les enquestes.

Aquest fet demostra que Obama té un gran problema. Obama obté l’aplaudiment de la premsa mundial i americana i de certs sector poblacionals, però aquest aplaudiment és incapaç de traslladar-lo a la gran capa de ciutadans.

Obama és fort en independents, joves, negres, i blancs adinerats. Però és incapaç d’imposar-se en les altres capes de la població, fet que compromet greument la campanya presidencial.

És d’esperar que a partir de la Convenció Nacional de Denver, la campanya agafi velocitat de transatlàntic, perquè si no és així les possibilitats de què Obama s’assegui al despatx Oval cada cop seran més petites. Important també serà escollir la millor data per anunciar el nom del candidat a vice-president que acompanyarà Obama. I més si l’escollit no és, com sembla, Hillary Clinton, per tant s’haurà de treballar novament per la unitat del partit.

Obama ha de refer el seu relat, ha de tornar a encandilar cada americà tal com va fer en les primàries, Obama ha de tornar a agafar la iniciativa política, i sobretot, no s’ha d’arronsar.

Obama segurament es troba en el punt més complicat des de que es va llençar a la cursa presidencial. Obama ha de saber refer la seva campanya i ajustar els petits punts que es veu que no acaben de donar els resultats buscats.

1 comentari:

Pere Sàbat ha dit...

Els comentaris d'aquest post es troben a la meva pàgina del Facebook.

Salut!