6 de febrer del 2009

El perquè de ser al Govern


"El Parlament podrà convocar consultes". Així ha titulat el diari AVUI la noticia de què, per fi, la llei de consultes populars per via de referèndum serà aprovada d’aquí poc temps pel Consell Executiu de la Generalitat.

Aquest és un èxit realment important, i és evidentment un èxit d’Esquerra, i a més és un èxit que només es pot produir des del Govern. Estic aquí defensant sense matisos la presència de l’independentisme al Govern? No, sincerament considero que l’independentisme democràtic només ha de ser al govern quan pugui portar endavant el seu projecte, quan pugui transformar la societat, perquè per entendre’ns, per governar i que tot segueixi igual ja hi ha el PSC o CiU. En general però, aquest no és el cas el govern actual, tot i així, això no exclou que des del Govern es facin coses i que es facin bé, com aquesta.

La veritat que la notícia de l’aprovació, d’aquí poc, de la llei és un element que permet, una mica, justificar el paper d’Esquerra al Govern. No es descobrirà res a ningú si es diu que sense Esquerra al Govern aquesta llei no s’hagués aprovat mai, per tant en aquest punt Esquerra justifica la seva presència al Govern.

Aquesta llei de consultes ha de servir primordialment perquè quan arribi el moment adequat els ciutadans de Catalunya es puguin manifestar sobre si volen ser un estat dins la Unió Europea o continuar sent quatre províncies. Però aquesta llei també ha de servir per preguntar al poble si vol que la Generalitat tingui el concert econòmic o el que sigui. En definitiva serà una mesura per aprofundir en la pràctica democràtica.

L’aprovació de la llei de consultes és una mostra que l’independentisme governamental, quan vol, és perfectament viable i eficaç, demostra que quan s’actua desacomplexadament s’aconsegueixen coses, avenços significatius. Esquerra al govern necessita més lleis de consultes, necessita actuar d’aquesta manera, amb convicció, amb fermesa i amb eficàcia. Esquerra té un bon projecte, un projecte gran, un projecte que espanta molta gent i que a vegades pot sembla impossible, però actuant tal i com s’ha fet amb la llei de consultes serà un projecte real. El problema és però, quan la llei de consultes és només la flor en l’immens prat, i ja se sap què es diu: "una flor no fa estiu".

1 comentari:

Andrew ha dit...

Crec que aquest video-post reflexa de manera absolutament brillant la demagògia de la qual parteix la "lògica soberanista" i com es desenvolupa.
Com diria el Schuster: "no hase falta que dises nada más".

http://tinyurl.com/5aqs3b