28 de febrer del 2008

Projecte


Ja fa dies que ens trobem en plena campanya per les eleccions generals del 9 de Març i com a qualsevol campanya la pluja de propostes electoralistes és descarnada, així com també tot tipus d’atacs a la resta de candidats. Bé com diu Obama, les campanyes ja tenen aquests cops i s’ha d’acceptar, com demostra l’acusació a "la Vanguardia" de la candidata Nadal a la candidata Chacón de què utilitza el seu embaràs per guanyar vots, o com quan el Rajoy exabrupte a ZP que ha venut a les víctimes o quan es defineix la campanya de Duran-Lleida com a xenòfoba . Davant d’aquest foc creuat, durant la campanya es fa difícil escoltar els "projectes", allò que els partits defensen, el seu model de país.

Avui però, a la Pompeu Fabra n’hem tingut una excepció. Avui algú ha gosat parlar del seu projecte de país, de futur.
Joan Puigcercós ha anat a la UPF per fer una conferència en aquest "tour" que fan els candidats quan hi ha eleccions. Normalment aquestes xerrades consisteixen en què el candidat en qüestió diu " mireu que bons que som i que dolents són els altres" i amb això s’acaba la conferència. Doncs bé avui Puigcercós no ha criticat a cap candidat català, Puigcercós ha fet un discurs en positiu.

Puigcercós ha parlat de projecte de país, d’un projecte col·lectiu, inclusiu, d’un projecte basat en l’esforç de la societat per avançar. El dirigent republicà ha exposat que Catalunya és un país que té unes immenses oportunitats i també unes grans potencialitats que haurien de permetre un gran desenvolupament per el país, aquestes però, s’han de saber aprofitar.
Per aprofitar tot aquest potencial, ha afirmat que per aconseguir-ho s’ha de pensar en el país que volem per d’aquí a 15 anys i ha posat l’exemple d’Irlanda, Eslovènia o Finlàndia que han passat de ser societats pobres, a ser societats capdavanteres en tecnologia, educació, desenvolupament econòmic….

Puigcercós ha enumerat els grans reptes per Catalunya, així com també diversos punts que han de ser repensats, com per exemple l’educació on ha afirmat que actualment a l’escola catalana se li exigeix que a més d’ensenyar transmeti valors, valors que haurien d’ensenyar els pares però que a causa de la no conciliació laboral-familiar, a casa no poden fer; també sobre infrastructures on ha dit que s’ha de tenir un aeroport intercontinental si es vol ser un país de primera i també que s’ha de desenvolupar una xarxa de mercaderies per poder aprofitar la posició estratègica del país i convertir-se en la porta d’Europa; ha parlat d’energia i de la necessitat d’investigar per poder sufragar la falta energètica constant que pateix Catalunya…. Ha parlat de futur, del nostre futur, del futur que volem. Ha parlat de voler per poder, ha parlat de que si volem, podem.
Puigcercós no ha fet un discurs optimista, perquè és conscient de les mancances i dels problemes de la gent i del país, Puigcercós ha fet un discurs d’esperança.
D’esperança en la gent i d’esperança en el país.

5 comentaris:

Albrock ha dit...

Sí, sí, res a dir, ha estat molt bé. El que no entenc és com alguns elements ultracomunistes de les JERC poden conviure amb dirigents així.

Ferran Porta ha dit...

Les poquesd vegades que he escoltat dirigents polítics parlar en positiu, sense ni mencionar polítics d'altres partits, sempre ha sigut gent d'ERC. Simple constatació.

Andrew ha dit...

La veritat és que finalment ha valgut la pena que em convencessis d'anar a la xerrada.
M'ha agradat el to dels dirigents que proposaven noves idees i un projecte de futur sense entrar en desqualificacions absurdes i barrueres contra altres formacions.
L'únic problema d'ERC ja te l'he dit molts cops; el seu error de formar part d'un govern amb un partit antinatural envers ERC com és el PSOE.
Aquest fet provocarà una caiguda de pes i en escons d'ERC en les generals. Els seus dirigents s'han adonat tard de l'error comès encara que si aconsegueixen mantenir el to unificador, de respecte i de no exclusió a altres ideologies que han utilitzat avui la Georgina i el Puigcercós, ERC té molt a guanyar en properes eleccions.
Tot passa per seguir en la mateixa línia i aprendre dels erros de pactar amb partits antinaturals a la formació independentista.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tot el que has dit. Només falta que la resta de la gent s'ho cregui per fer realitat el que desitgem !!!

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,
Com a tot partit a ERC hi ha diverses sensibilitats. Com si els del GOP tots pensesin igual!!!

Ferran,
Sí oi, perquè serà? Uns tenen projecte i els altres tenen les desqualificacions.

Andreu,
La critica del govern amb el PSC la veritat és que és una mica cansina.

Elisabet,
Exacte.