13 de setembre del 2008

Valentia per Vilafranca


Vilafranca es mou, i ho fa ràpidament. En pocs dies de diferència s’han produït alguns fets significatius com pot ser la voluntat de CiU de presentar moció de censura o la presentació, el pròxim dilluns, dels cinc famosos punts de la Cup per poder pactar un acord de govern.

Vilafranca es troba en una situació políticament llastimosa, sense lideratge, sense projecte, amb un govern que fa aigües i que no compleix els seus propis compromisos. Però tot i així, aquest desgovern continua governant.

Vilafranca no mereix un govern tant gris, no mereix un govern d’aquestes característiques. Vilafranca mereix més.

Però hi ha projecte alternatiu? No, o segurament seria millor dir que de moment no.

La veritat no sé què és més greu, si el mal govern del PSC-PSOE o la falta d’alternativa dels grups majoritaris de la oposició. Perquè les coses clares, qui ha d’iniciar les converses per remoure els ciments de la política vilafranquina no són els grups minoritaris del consistori, qui ho ha de fer és qui té 8 regidors, i és trist observar que més enllà de la voluntat de presentar la moció de censura no s’ha explicat cap model alternatiu de Vilafranca, i és evident que sense model no hi pot haver pacte, ja que pactar sobre un paper ple de fum seria un suïcidi.

Per canviar és necessari proposar, alguns ja ho han fet, ara només cal que la resta, els que tenen la força en nombre de regidors, també ho facin.

Ara cal valentia per part de tothom, valentia i voluntat perquè a ningú se li escapa que el 100% de les propostes de cadascun no seran possibles, a no ser que el que es busqui sigui un espectacle de circ. Valentia per saber arribar a un acord, valentia per saber que és un moment històric per Vilafranca, per no fallar i que les cames no tremolin en el moment clau. Valentia en definitiva, per oferir i definir un projecte col·lectiu per la Vilafranca que ha de venir en els pròxims anys.

Segurament mai fins ara a Vilafranca hi havia hagut una situació com l’actual, on el canvi sembla més possible que mai. Tot i així ningú s’hauria d’il·lusionar massa per l’opció del canvi. Sincerament crec, una altra cosa és el que voldria, que el PSC-PSOE continuarà governant Vilafranca ja que els grups de l’oposició no arribaran a un acord.

Tanmateix però, mentre hi ha vida hi ha esperança i de moment ningú ha trencat en mil bocins el desig de canvi de rumb per Vilafranca.