26 de setembre del 2008

Responsabilitat


La responsabilitat és una de les qualitats més importants, i alhora, més escasses que hi ha. La responsabilitat és la virtut del saber estar, del saber interpretar el moment, del saber actuar en positiu i en pro d’un objectiu.

Malauradament, la responsabilitat, moltes vegades brilla per la seva absència, i a voltes ho fa amb una força que deixa cec.
Quan es forma part de grans masses de gent, sovint l’esdevenir posa proves per comprovar les maneres de fer de cadascun en moments de màxima tensió i desprès, les actuacions i decisions que s’han pres en aquell període, seran jutjades pel temps posant cada persona al seu lloc. Els moments crucials en qualsevol aspecte de la vida requereixen una gran dosi de saber fer i de saber estar, els moments importants requereixen no confondre mai l’objectiu i sobretot no deixar-se portar per egolatria personal.

Quan has fet un pacte, un acord, aquest s’ha de complir i punt. La responsabilitat que es pren al adquirir un compromís és quelcom que requereix grans dosis de responsabilitat, i és obvi que hi ha molta gent que viu d’esquenes a aquesta virtut, és més, sembla que hi hagi gent que hi visqui permanentment en contra.

Ser responsable implica que a vegades s’han de fer coses que un no voldria o cedir en pro d’un objectiu major, però per responsabilitat es fan. Ser responsable implica que s’han de complir els pactes i no intentar imposar les visions pròpies per la via dels fets consumats.

La gent amb mentalitat de l’edat mitjana hauria d’anar acceptant que el seu moment s’ha acabat, que estem al segle XXI i que bon vent i barca nova.

2 comentaris:

Andrew ha dit...

Per tant, concluiria que és millor no arribar a cap tipus d'acords amb gent que no és responsable amb allò pactat.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

Si això sembla, el que passa és que si es fes això,no es podria pactar amb ningú...