4 de maig del 2009

Patxi López, el Coix i el Mentider


Demà es perpetrà a Euskadi l’última seqüència de la pel·lícula que a l’any 2000 van acordar el PSOE i el PP, amb la complicitat de CiU, per fer fora el nacionalisme basc de les institucions i instal·lar-hi de forma moralment no democràtica l’espanyolisme excloent.

Demà al migdia el candidat del Partido Socialista Obrero Español- Socialistas Vascos- Euskadiko Ezkerra, Patxi López, serà investit nou President de la Comunitat Autònoma del País Basc amb els vots dels "no" nacionalistes del Partido Popular i de Unión Progreso y Democracia, a més dels propis del PSOE-PSE-EE.
Tota una gran victòria de la democràcia que diem, vaja. Sobretot tenien en compte que a les eleccions de 1 de Març no hi va poder participar més d’un 10% de la població, il·legalitzada en massa, per poder garantir que els "no" nacionalistes poguessin governar. Tornar a parlar de com entén el Regne d’Espanya la democràcia ¿orgànica? no deixa de ser reiteratiu, així que avui em centraré en un altre tema.

Un dels portaveus oficials de la nova etapa política d’Euskadi, El País, en la seva edició d’avui titula a la pàgina dotze "La hipoteca de Ibarretxe", on en els subtitols s’atreveix a publicar que "con la investidura del líder socialista vasco, el "Lehendakari" deja mañana el poder tras perder el PNV la centralidad en Euskadi por su deriva soberanista".
És a dir que, segons el diari de PRISA, el PNV desprès de la seva deriva radical ha perdut la confiança dels electors que han passat en massa a altres formacions més moderades, com per exemple el PSOE-PSE-EE. Més mentides en tan poc espai la veritat, és complicat de superar.

En el seu delirant article "El País" exposa els pecats capitals d’Ibarretxe, com per exemple el fet d’haver estat investit Lehendakari amb els vots de l’esquerra abertzale, haver promogut el "Pla Ibarretxe" o la consulta popular, impulsar unes polítiques que han deteriorat la convivència social, política i democràtica, cap avenç en autogovern….i un llarg etc.

Des de que es va consumar el pacte espanyolista la premsa "progre-guai" espanyola ha iniciat tota una campanya per intentar donar legitimitat al nou president basc, alhora que intenta treure-la a l’actual Lehendakari. Tota aquesta colla d’improperis no venen a ressaltar res més que el pacte d’Euskadi és un pacte premeditat i que només busca la confrontació nacional. Treure els dolents nacionalistes bascos, per posar-hi els bons "no" nacionalistes espanyols.

Demà comença un nou cicle a Euskadi, un cicle que s’ha bastit a partir d’una mentida, d’una victòria que era una derrota. I ja ho diu la dita popular "s’enganxa abans un mentider que a un coix". Que així sia.