2 d’agost del 2008

Nou model, mateixes polítiques


Cadascú té el que es mereix. Aquesta és una frase que els catalans ens la hauríem d’aplicar fervorosament. Ahir es va fer públic el nou model de gestió dels aeroports de l’estat espanyol, i va ser absolutament decebedor. Això ens passa per acceptar un Estatut de tercera regional.

El nou model proposa que els ens autonòmics accedeixin al 19% de la gestió dels aeroports, així com també inicia una petita privatització del voltant del 30%. Això sí, l’estat espanyol seguirà mantenint el 51% del total.

D’aquest nou model en podem extreure algunes conclusions.
La primera és que es constata una vegada més, i ja en van moltes, que l’estatut de La Moncloa pactat per CiU és la ruïna personificada. Aquest Estatut no aporta cap millora en cap tema important. No aporta res en finançament, no aporta res en infrastructures… no aporta res. Una vegada més es pot veure com aquell pacte va ser el pacte de la vergonya, una vegada més es pot veure que aquell pacte de mitjanit no estava pensat a favor de Catalunya, sinó de CiU.

Una altra consideració, com apunta Cruanyes a l’AVUI, és que la privatització és ridícula. Amb el 30% cap empresa podrà implantar el seu pla de negoci ni de gestió, per tant aquest 30% tan sols serveix per fer entrar capital privat a les butxaques del Solbes perquè els enviï a Extremadura o a Andalusia.

Una altra consideració que es pot treure, és que la Melani es pensa que els catalans som uns mesells i uns inútils. Si no, no s’entén que justifiqui el 51% de pes estatalista dient que "El nuevo modelo mantendrá una clara mayoría estatal para garantizar la seguridad, la calidad del servicio y la cohesión territorial". Perdó?

Garantir la seguretat? Home a Catalunya tenim la sort de comptar amb els Mossos, i la seguretat La Generalitat la podria assumir sense cap problema.

Per garantir la qualitat del servei? Aquí la Melani ha estat molt perspicaç. Qualitat de servei. Segurament ella considera qualitat de servei al que en qualsevol país desenvolupat seria titllat de gestió pèssima i de qualitat sota mínims. Un aeroport que ha patit vagues salvatges, un aeroport que es col·lapse cada dos per tres, un aeroport que és incapaç (per voluntat política d’Espanya) d’atreure grans aerolínies, una aeroport que….

Garantir la cohesió territorial? Ara sí, amb l’església hem topat! Aquí hi ha l’únic punt coherent que ha dit la Melani. Efectivament, l’únic interès d’Espanya és mantenir la cohesió territorial ben lligada des de Madrid, i això inclou des de la RENFE fins El Prat passant per l’Agència Tributària. Per tant és normal que el nou model centralitzat només doni una part testimonial a l’administració catalana.

La Melani continua fent de les seves i mentrestant aquí els dos grans partits no fan més que embolicar la troca amb fins electorals. Una llàstima.

2 comentaris:

Andrew ha dit...

- Culpa dels 2 partits principals.
- Culpa de CiU per pactar un Estatut d'amagat que al cap i a la fi s'ha demostrat que és un fracàs absolut que no aporta res pel país ni pels ciutadans catalans.
- Culpa d'ERC per seguir formant part d'un govern sotmès a les voluntats del ZP, la Maleni, la de La Berja i companyia. I per negar-se a veure la realitat d'un PSC que no és capaç d'alçar la veu contra tot això.
- Culpa dels verds per ser un partit d'enciams somiatruites sense rumb polític. Aquests, segurs que no ens resoldran els problemes.

Al final, els únics que salvaran de la meva cremá seran els Ciutadans (el partit i els ciutadans catalans també) jeje

Jo marxo ja de vacances ! que vagin bé les vacances i l'estudi per setembre.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,

En gran mesura tens raó. Ara bé, la culpa que dono als dos grans partits, ho faig sobretot en relació a la negociació del finançament i al pèssim paper que estan tenint els dos, pensant més en interesos electorals que no pas en els del país.
Tota la resta de culpes que dones, algunes són més constatables i d'altres no tant, tot i així, aquestes aviat sabrem si has enceertat o has errat.

Bé doncs, primerament agrair-te la fidelitat que has mostrat durant aquests primers mesos del bloc, i espero poder continuar contestant-te i poder seguir discutint amb tu.

Gràcies una vegada més i molt bones vacances!

Fins aviat, Salut!