1 d’agost del 2008

Una imatge val més que mil paraules

Un dels arguments dels conservadors és que l'administració és massa gran, massa feixuga, i la veritat és que en part tenen raó. Ara bé, caldria requelcar quina administració conté massa gruix funcionarial.

Aquesta qüestió ha estat un punt en què tota la brutícia unionista ha utilitzat per intentar desacreditar la Generalitat i en general la seva tasca, adduint que l'administració catalana estava massa poblada, que era ineficient...

Per exemple a la Universitat algun professor de clar tint centralista criticava el gruix administratiu català i aprofitava aquest argument d'incult per criticar la Generalitat. Tot i així no repetia el mateix argument quan es parlava de l'administració de l'estat.
Bé doncs com deiem, una imatge val més que mil paraules, així que com que no he sobrepassat aquest límit, adjunto una gràfica on es pot veure la comparativa de % de funcionariat a les diferents parts que configuren, fins a nou avís, l'estat espanyol.

Una última consideració, curiós veure el nivell de la comunitat d'Extremadura, un argument més per posar fi a l'escandalós espoli fiscal de què son víctimes els Països Catalans.