24 de febrer del 2008

Personatge de la setmana: J.K. Rowling



Fa disset anys durant un viatge de quatre hores entre Manchester i Londres, una dona de poc més de trenta anys va començar a construir el que sens dubte és el món més màgic que s’ha inventat mai.

Disset anys després, aquest món ple de màgia l’ha fet sortir de la pobresa més absoluta, ha deixat d’escriure en una cafeteria perquè no podia pagar la calefacció, a acabar l’últim llibre de la saga en un hotel.
Amb Harry Potter, Rowling ha aconseguit que milers i milers de persones obrissin per primer cop un llibre, que altres milers i milers agafessin gust per la lectura i que milers i milers perdessin la por per llibres de centenars de pàgines.

J.K. Rowling ha construït amb mestratge un univers propi, un univers en el que un cop hi entres, en quedes absorbit. Rowling et transporta més enllà del que és possible somiar, et xucla. El ritme trepidant, els enigmes, els misteris, tot l’entrellat meticulosament organitzat i posat sobre paper desborden energia, i quasi aconsegueixen tenir vida pròpia.

Ara aquesta història arriba al final. Disset anys després ha arribat l’hora de dir adéu a Harry Potter.
Queden però totes aquelles estones en què tan sols il·luminats per una petita llum de l’habitació, devoràvem pàgines i més pàgines d’aquesta història i en què deixàvem que la nostra imaginació anés edificant tots i cadascun dels llocs, éssers i personatges que ens apareixien davant dels ulls.
Rowling ha posat al dia els grans temes de la humanitat. L’amor, la lleialtat, la fidelitat, l’amistat, la traïció, el dolor, la mort, i ho ha fet d’una manera magistral.

Gràcies per tot Joanne Kathleen Rowling. Gràcies Potter.

5 comentaris:

Andrew ha dit...

Ni la mateixa autora ni els mateixos fans no ens podem creure encara el veritable ressó i l'èxit que Harry Potter ha deixat i mai abandonarà.
Són 7 llibres que han anat marcant la lectura de la nostra adolescència i ens han ensenyat a gaudir-ne d'ella.
Sens dubte que mai podré oblidar aquesta magnífica saga que m'ha tingut nits sense dormir amb la sola i a la vegada fantàstica companyia d'un llibre de HP.

PD: "Per acabar" només vull dir que mentre llegíem Harry Potter, "tot anava bé".

Lídia Pelejà ha dit...

Ben dit Pere!

A mi els Harry Potters també m'agraden molt!

Una abraçada,

Anònim ha dit...

HPotter muere, hermione tambien y ron cuida del hijo de ambos.
Voldemort se impone a todos y ron es el traidor dentro de la orden del fenix.
Hpotter es hijo de snape y lily.

Pere Sàbat ha dit...

Andreu,
Harry Potter, com alguna coas més, és més que un llibre.

Lídia,
Visca el Potter!

Anomim,
La veritat és no havia sentit tantes tonteries juntes de de què vaig escoltar un míting d'Iniciativa.

Toni Jover ha dit...

per favor... només fa falta que la beatifiqueu! :-P
Pere, que ja tenim una edat, eh?