4 d’agost del 2008

Llibres d'estiu; La Lladre de Llibres


L’estiu, les vacances, són un període extraordinari que permet dur a terme tot d’activitats que durant l’any, ja sigui per els estudis o per altres qüestions que ens tenen entretinguts, no podem portar a terme.

Una d’aquestes accions que durant l’estiu agafen gran rellevància, és la lectura, i per lectura s’entén novel·la, ja que els llibres que durant el curs ens hem de llegir, almenys jo, no els considero dins el mateix paquet de la glòria lectora.

L’últim llibre que he llegit aquest estiu, ha estat La Lladre de Llibres de Markus Zusak i publicat per l’editorial La Campana. Aquest llibre tracta sobre les vivències d’una nena durant la Dictadura de Hitler, i sobretot durant els anys de la Segona Guerra Mundial.
De llibres sobre el nazisme i de la Segona Guerra Mundial se’n han escrit molts i molts més se’n escriuran, ara bé, aquest és tremendament encantador.

La narradora d’aquesta novel·la és tan sorprenent com innovadora. El tempo del llibre és fantàstic. Aquest és un llibre que pertany a aquella petita selecció de relats, d’elegits, que et xuclen i et transporten dins de la història, és un llibre que et permet fàcilment identificar-te amb els personatges i sentir i entendre els seus sentiments, les seves pors, els seus desigs , les seves emocions.

És un llibre per pensar, per pensar en el què significa l’amistat, estimar i en la (in)justícia de la vida. És un llibre per realçar la humanitat. Aquesta cosa que de tant en tant odiem, aquesta cosa que de vegades se’ns fa impossible entendre o comprendre. Doncs aquest llibre, tracta de la humanitat.

En definitiva, una molt bona lectura per aquests dies d’estiu i de vacances, ja sigui al mar, a la muntanya o allà on sigui. Un llibre que val la pena.