28 de novembre del 2009

Decidim!


Aquests dies arreu del Penedès hi ha tot de gent que, incansable, està fent de formigueta perquè el pròxim 13 de desembre els penedesencs puguin exercir el seu dret a vot.
Perquè que ningú s’enganyi, el 13-D el que compta és anar a votar. S’ha d’aconseguir que vagi a votar tanta gent com sigui possible, perquè només la força de la gent podrà donar rellevància política a les consultes. Es pot votar SÍ i es pot votar NO, però cal anar a votar. Si no hi ha participació les consultes quedaran com una simple febrada de tardor tardana que ens hem volgut donar col·lectivament.

L’element que marcarà el triomf és el de la participació, cert, però el que realment serà revolucionari és el que es farà el dia 13.

El 13-D la ciutadania tindrà l’oportunitat de demostrar que les seves ànsies de llibertat i de democràcia superen de llarg l’estret marge d’acció que permet “la constitución española”. El 13-D els ciutadans donaran una lliçó de democràcia i civisme a un estat que ha fet de la repressió –política i militar- la seva praxi més habitual per frenar allò que no li interessa.

Al 13-D es té la possibilitat de demostrar que des d’un discurs positiu es pot construir una alternativa. El 13-D tenim la oportunitat de donar-nos una opció de futur. El 13-D es podrà fer el primer pas cap al referèndum de veritat.

Mentrestant, però, el 13-D Decidim!

article publicat al 3 de Vuit

2 comentaris:

Albrock ha dit...

El problema de fer aquest tipus d'artcicles és que quasi s'equipara la participació amb el "SÍ". El que convindria és que s'enviessin articles de partidaris del "NO" que féssin una crida al vot negatiu també (tot i que no massa... hehe)

Pere Sàbat ha dit...

Àlex,

Completament d'acord amb tu. De vegades es confón promocionar la participació, amb demanar el SÍ. I no és això.