11 de juny del 2008

"Apoyaré"

El dia 8 de juny finalitzava la data de l’últim "apoyaré". L’últim apoyaré feia referència a les balances fiscals, balances que Zapatero s’havia compromés a fer públiques el dia 8 de juny.

La veritat és que ja no se sap per on agafar tanta mentida i manipulació, la veritat és que ja no se sap què contestar i es molt greu que ja no es prengui seriosament a un President de govern, degut a les mentides, una darrera l’altra, que ha anat escopint.

Segurament la primera, la de l’estatut, ho va dir perquè pensava que podria donar suport a l’estatut del Parlament català, però obviava que "España" és "mucha España" i que amb les coses importants no s’hi juga. Tot i així, i veien que la jugada li va sortir bé, el senyor Zapatero es veu que li ha agafat gust a això de mentir i aixecar el pèl als catalans, aquells pobres que no fan més que pagar els ordinadors dels nens extremenys i les autovies sense peatge dels andalusos. Zapatero es veu amb cor, altre cop, d’humiliar a tot un poble amb una mentida més, amb un altre insult més, amb un altre cop de puny als morros, i ja en van molts.

Les balances igual que el finançament, sense comptar la retallada de l’estatut, seran les noves bufetades a Catalunya que el gran farsant té preparades. Amb les balances jugarà a allargar-les tant com pugui, i amb el finançament doncs el de sempre, a pagar i a callar.

Aquest és el tracte del "gobierno de españa" cap a Catalunya, aquest "gobierno amigo" ens està ensorrant en la misèria més absoluta. Catalunya en trenta anys ha perdut posicions en rànquings, ha perdut riquesa nacional i personal, ha perdut capacitat de producció, ha perdut atracció per les inversions, i això ha passat davant dels nostres nassos. Catalunya ha de reaccionar, Catalunya ha de mirar, d’una vegada per totes, per als seus interessos i prou. Catalunya ha de lluitar per ella sola i deixar la motxilla asfixiant d’España per un altre. Catalumya s’ha de preucupar per la seva gent, per als més de 7 milions i mig de persones que viuen a Catalunya i que mereixen una xarxa de rodalies d’un país de primera i no aquestes vies que tenim tercermundistes, mereixen uns serveis de qualitat i que no estiguin col·lapsats, mereixen poder anar a qualsevol lloc del món sense haver de fer escala a una altra capital europea, mereixen unes xarxes de carreteres decents i no les que hi ha actualment, mereixen en definitiva, un país millor.

Però aquest país no hi pot ser mentre els "apoyaré" de torn continuïn humiliant als catalans i catalanes d’aquesta manera tan "progre" i "guay", aquest país no hi podrà ser mentre España segueixi robant els diners catalans, aquest país no hi podrà ser mentre no hi hagi democràcia.

Perquè algú pot afirmar sense por a cremar-se que al Regne d’Espanya hi ha absolutament democràcia? Hi ha democràcia en un estat on per llei s’empresona a qui despengui una bandera espanyola? Hi ha democràcia en un estat on per llei es tanquen diaris? Hi ha democràcia en un estat on per llei es pot posar a la presó un President d’un govern legítim i legal per convocar un referèndum?

Això sí, hi ha algú que segueix amb la cantarella insuportable de sempre "apoyaré, apoyaré, apoyaré…"

2 comentaris:

Toni Jover ha dit...

ben dit, Pere!! ara bé, em temo que encara que es publiquin les balances fiscals (cosa que dubto) i que mostrin els resultats que tots coneixem i esperem (cosa també molt dubtosa) no crec que la ciutadania indignada surti a centenars de milers a protestar pel carrer contra l'expoli dels colonitzadors.

Molts optaran per allò de ser "políticament correcte", com parlar en castellà als estrangers, anar a missa o ser supersolidari amb les regions pobretes...
REVOLTA!

Toni Jover ha dit...

Ah, per cert, resulta que ahir va comentar que li hauria agradat de publicar-les diumenge, però 'ara no vindrà d'un mes més o menys, després d'haver esperat durant anys.' Tindrà collons el paio?!?!
(http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2892527)