7 d’octubre del 2008

Això es pot salvar



Ahir es va clausurar el Congrés de la natura que es feia a Catalunya, i ho va fer anunciant una terrible noticia, un de cada quatre mamífers està en seriós perill d’extinció.

Aquesta notícia em va fer pensar en una cançó que durant un temps vaig escoltar molt. SAU per moltes coses és un referent, tant per la qualitat de les lletres com també per la música, però el que també és innegable és que SAU transmetia missatge. La cançó en què vaig pensar és "Això es pot salvar".

Segurament hi haurà tot l’il·luminats desenvolupistes que adduiran que vés què hi vols fer, si l’espècie tal s’ha d’extingir doncs serà perquè no ha superat els obstacles de la vida…. Doncs no.

Això seria correcte i acceptable si l’extinció s’hagués provocat per culpa d’un fet inevitable, com per exemple el meteorit que segons sembla va acabar amb els dinosaures fa milions i milions d’anys, però ara no estem parlant d’això, ara estem parlant que amb l’acció de l’home s’està accelerant l’extinció de milers d’espècies de la capa de la terra, i això és abominable.

No estic defensant pas que la civilització humana passi a viure com fa centenars d’anys en companyia amb els animals, no, això seria ser un tros de hyppie guay d’aquests que hi ha ara.

El que estic dient és que els humans hem de respectar els habitats dels animals, no és acceptable que la disminució alarmant del gat pescador es produeixi perquè els humans estan destruint el seu entorn, no pot ser que les balenes estiguin a un pas de passar a la història per culpa dels que en fan negoci. No pot ser.

La humanitat sens dubte ha de reflexionar, és impossible seguir en el ritme que s’està anat avui en dia, i més amb aquest ritme que desatén per complet les condicions del medi.

S’ha de ser conscient que com millor estigui el medi, o per simplificar diguem-ne la natura, millor estarà la humanitat en general, i la veritat, notícies com la tala massiva d’arbres a l’Amazona o aquesta sobre el perill extrem d’extinció de certes espècies no conviden gaire a l’optimisme.

Tot i això, com diu la cançó de SAU, "Això es pot salvar!"