22 d’octubre del 2008

Cicle de Xerrades



Sovint es parla molt d’unitat, es diu que és imprescindible per avançar, per aconseguir els objectius que com a poble que som tenim. La veritat però, és que la unitat costa molt de portar a bon port. Costa per què sempre hi haurà interessos perquè aquesta fracassi, malentesos portats al límit fins quasi la traïció, voluntats esquitxades per consignes contaminades, dits poderosos que frenen voluntats. Així és difícil aconseguir la unitat. Tot i així, a vegades, és possible.

Demà es posarà en marxa un cicle de xerrades sobre el catalanisme organitzat per diverses organitzacions polítiques del Penedès on es tractarà de sobre els reptes i sobre el futur que el moviment que defensa la nació catalanes té per endavant. Quina resposta s’ha de donar a les ratllades del Tribunal Constitucional espanyol, quin és el finançament que s’ha d’acceptar, anem cap amunt o cap avall… tot de preguntes que s’intentarà que trobin resposta en aquestes xerrades dutes a terme per diversos personatges del nostre país representants tots ells de diverses sensibilitats catalanistes, però que tenen en comú la defensa de la nació.

Deia que és difícil la unitat, sí, però si el que es busca és construir alguna cosa en positiu les diferències poden amansir i es pot continuar endavant. El títol d’aquestes xerrades no és el que jo hagués escollit, no, però en pro de la unitat és el que encapçala el cicle.

La unitat exigeix renúncies, sí, però no en tot. Qui parteix de màxims i no vol baixar d’allà dalt, poques vegades l’aconseguirà, aquell que sempre cedeix tampoc. La qüestió és aconseguir la virtut del punt mig.

Us reprodueixo la nota de premsa que es va enviar als mitjans.

"Posada en marxa d’un cicle de xerrades sobre el futur del catalanisme amb la participació de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Joves d’Esquerra Verda, Joventut Socialista de Catalunya i les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya.

"Quin futur té el catalanisme?". Amb aquest títol d’inici van presentar diverses organitzacions de la comarca una nova iniciativa de caràcter polític.

Aquesta iniciativa es fonamenta en l’inici d’un cicle de xerrades per debatre sobre la qüestió catalana mitjançant una xerrada amb algun personatge conegut de l’esfera intel·lectual del país. Aquestes xerrades, tal i com mostra el subtítol del cicle "autonomisme; federalisme; Independentisme", pretenen aportar noves visions i nous punts de vista en relació cap a on ha d’anar el catalanisme polític i per tant, el cicle de xerrades, neix amb la pretensió de ser transversal i de donar cabuda a tots els accents que defensen la nació catalana.

En l’organització del cicle de xerrades hi participen les organitzacions juvenils JNC, JEV, JSC i les JERC fet que demostra que es defuig del sectarisme i que es vol donar veu a totes les sensibilitats del pensament nacional.

Aquest cicle s’inicia el pròxim dijous 23 d’octubre amb la xerrada que portarà a terme l’ex director del diari AVUI Vicent Sanchis que parlarà sobre els reptes de futur que haurà d’afrontar el catalanisme polític.
Les xerrades seran sempre els dijous a les vuit del vespre i se celebraran el cafè-restaurant Via Fora! de Vilafranca."
No hi falteu!

2 comentaris:

Toni Jover ha dit...

Ben dit, Pere. Esperem una mica de civilitat en aquestes xerrades, i sobretot que siguin una eina de treball útil i un altaveu potent a la ciutadania de mà de gent que sap de què parla. I sobretot, la superació de les capelletes del partit.
Per cert, maco el cartell ;-)

Anònim ha dit...

Toni,

Si la veritat és que aquest és l'objectiu, que les xerrades siguin un punt de confluència i de debat entre diferents maneres d'entendre el nostre país. I sobretot, que les trifulgues entre partits quedin al marge, perquè sinóm no anirem bé.

I sí, el cartell és molt maco, i la veritat és que tothom ho diu, per tant transmatré les teves felicitacions al dissenyador del cartell per què ha fet una gran feina.