18 de setembre del 2009

Covardia Socialista o Quan Votar Diferent és Gratis


Per fi!!! Enhorabona!!!! Sí, finalment ha succeït!!!! Desprès d’anys i anys de demanar-ho ha passat!!! Ja es pot treure el cava de la nevera!!! No, no parlo de què el Barça ha tornat a guanyar el triplet, no. El que ha passat és que el PSC ha votat diferent que el PSOE!!!!

Tot i els mals d’estómac que déu haver causat a més d’un a can Nicaragua, els eurodiputats del PSC-PSOE han fet més cas de les tres primeres sigles que de les quatre restants.
Aquest fet és en principi mínimament important i podria, tot i que el condicional ja delata el resultat negatiu, podria fer veure que votar diferent que el PSOE sobre alguna qüestió no és tant greu i que no passa res, és a dir, que el món segueix girant i que no s’han aturat els rellotges.

No poques vegades des del catalanisme polític s’ha insistit molt – i molt- en què els diputats del PSC que pertanyen al grup del PSOE a les Corts Espanyoles votin a Madrid el mateix que voten al Parlament de Catalunya, demostrant d’aquesta manera coherència política i que els seus interessos estan a donar suport al Govern de la Generalitat a més de centrar la seva acció política en les necessitats dels catalans i no pas en les que puguin tenir a la resta de l’estat espanyol. Tant s’ha emfatitzat sobre aquest punt que fins i tot va estar present en el Pacte del Tinell que va propiciar el primer govern catalanista i d’esquerres l’any 2003. Cal dir però que aquesta clàusula va ser una de les que més es va incomplir.
La negativa del PSC a votar a Madrid el mateix que a Barcelona provoca situacions del tot estrambòtiques, com per exemple que consellers socialistes del Govern de Catalunya hagin de demanar a diputats d’Esquerra al Congrés que presentin algun tipus d’iniciativa legislativa per tal que els interessos de Catalunya i del Govern siguin respectats per l’estat ja que sabien que els seus "companys" del PSC no ho farien. Si a algú li costa de creure que llegeixi el llibre que els diputats republicans van escriure sobre la legislatura 2004-2008, n’hi ha per sucar-hi pa.

A l’inici del post deia que calia treure el cava per celebrar que el PSC hagi votat diferent que el PSOE en l’elecció del President de la Comissió Europea. El fet que els socialistes catalans votin diferent que els socialistes espanyols és important, sí. Però curiosament sempre que passa aquest fet el protagonitzen els diputats al Parlament Europeu. Mai, mai els del Congrés dels diputats. Curiós no?

No, de curiós res de res, aquest fet no pot rebre cap altre nom que "covardia". Votar al Parlament Europeu diferent que el PSOE poc els déu costar als nois i noies de la Badia, ara bé votar diferent que el PSOE a Madrid sí que déu costar als amics de la Chacón.

Realment aquest és un nou motiu a la ja massa gran motxilla que s’ha de carregar pel fet de tenir el PSC. El PSC hipoteca els interessos dels catalans a Madrid massa cops i la veritat és que no acabo de veure quin és el benefici de què els catalans els regalem cíclicament el sabor el triomf. El PSC és allò, entre altres, que manté lligada Catalunya, ja que a Madrid mai dels mai’s vota diferent que el PSOE per més que aquest aixafi iniciatives que serien positives per Catalunya o que provenen directament del Govern de la Generalitat, el qual ells en tenen la presidència.

O el PSC vota el mateix al Congrés dels Diputats que al Parlament de Catalunya o sincerament no veig perquè carai se’ls ha de premiar amb Generalitats si desprès ells mateixos hi legislen en contra.

Això sí, al Parlament Europeu de tant en tant a marcar paquet progre-guai i a votar diferent que el PSOE perquè no es pugui dir que són el mateix que els de Ferraz.
Digues-ne desmarcar-se, digues-ne covardia socialista, és el mateix.