10 de setembre del 2009

Marxa de Torxes. Independència!



Avui com cada 10 de setembre centenars i centenars de ciutadans de Vilafranca recorrerem els carrers de la vila per reclamar el dret a la llibertat de Catalunya i per expressar la voluntat ciutadana d’exercir el dret a l’autodeterminació que ens portarà a ser un estat lliure, democràtic, de dret i social al si de la Unió Europea.

En uns temps difícils per Catalunya i per la democràcia en general, és d’imperatiu cívic assistir en aquesta marxa, una marxa a favor de la llibertat, oberta, transversal, però amb un gran i nítid concepte d’unió i fraternitat ciutadana: Independència.

Som al dia abans de la Diada, i com sempre, el fervor nacional augmenta significativament tan en declaracions com en actes. Cada any és el mateix. Aquest però ha de ser diferent. Aquest any ens trobem davant d’una agressió brutal per part de l’estat espanyol que ha actuat en contra de la democràcia al prohibir la consulta sobiranista d’Arenys. Aquest any doncs cal que la voluntat nacional no s’esvaeixi al dia 12 de setembre. Hem de passar del tan i tan alabat per part d’alguns polítics "sentiment del 12 de setembre". Al 12 de setembre hem de seguir igual que el dia 11, és a dir, lluitant perquè el nostre país pugui ser un país com qualsevol altre: lliure i sobirà.

Avui i sempre, en lluita per la independència i la democràcia. Avui tots a les marxes per la Independència.
I com deia el President Macià: "Nosaltres som ciutadans d’un poble que ha estat lliure i que vol tornar-ho a ser!"