17 d’abril del 2008

De moment, l'aval

Aquesta setmana he firmat l’aval de la candidatura de l’Uriel Bertran a la Secretaria General d’Esquerra Republicana de cara a les primàries del 7 de juny.

Esquerra en aquests moments es troba en un moment crucial en la seva llarga història, i és en aquests moments en què tot col·lectiu ha de demostrar que és prou gran, madur i seriós per sortir-ne reforçat de cara endavant, i Esquerra també.
Esquerra ha de demostrar que és capaç de fer de les debilitats virtuts, Esquerra ha de demostrar que ja no és un grup d’amics, Esquerra ha de demostrar que és un partit gran, Esquerra ha de demostrar que té un projecte il·lusionant per la gent del país, Esquerra ha de mostrar totes les potencialitats que té.


Per fer-ho cal que hi hagi debat, debatre és el millor antídot contra les mentides, debatre és el millor medicament contra el pensament únic, debatre és la solució.

Esquerra necessita aquest debat, però perquè hi hagi debat hi ha d’haver els qui debatin, i perquè hi hagi els qui debatin el què hi ha d’haver diversos què’s per debatre. Per tant considero que per bé de la democràcia interna i per fer possible que de les primàries i del Congrés en surti un projecte fresc, potent, ambiciós que compti amb el suport de tota la bona gent d’Esquerra i que sigui atractiu per el conjunt dels ciutadans dels Països Catalans és necessari que es produeixi aquest debat tan necessari com urgent.

Aquest és el principal motiu que m’ha portat a firmar la candidatura de l’Uriel Bertran com a Secretari General d’Esquerra. Ara bé, també l’hi he donat el meu aval perquè crec que el projecte d’Esquerra Independentista pot aportar aspectes positius en el si d’una Esquerra renovada que permeti tornar a recuperar el rumb del partit per així aixecar el país.

Esquerra Independentista representa un projecte compacte i concret per ella mateixa, Esquerra Independentista ha presentat un projecte ambiciós i il·lusionant, ha presentat el seu projecte.
El projecte d’Esquerra Independentista serveix per ajudar a donar forma al full de ruta que Esquerra haurà de seguir en els pròxims anys, però el que Esquerra Independentista no pot fer és col·laborar amb projectes que ja han passat, que formen part del passat per més intents de reanimar-los que hi hagin.

El debat republicà que es defensa, consisteix en defensar cadascú el seu projecte, i si aquest no és l’escollit, doncs serà per alguna cosa.