6 d’abril del 2008

Personatge de la setmana: Martin Luther King

Divendres 4 d’abril va celebrar-se els 40 anys de l’assasinat de Martin Luther King.

Luther King va ser un lluitador infatigable per la lluita per la igualtat racial i pels drets dels negres en uns Estats Units on encara regnava una societat majoritàriament racista, sobretot als Estats del sud. Luther King va donar la seva vida al que considerava que era una lluita justa, necessària, i hi va esmerçar els millors anys de la seva vida. Luther King representa la dignitat de la raça humana, representa la certesa de que tots els homes i dones del món som iguals, representa l’ideal de què un altre món, una altra societat, és possible, King representava l’esperança.
Luther King va fer obrir els ulls a molta gent, gent acostumada a "això ha sigut sempre així", gent que sense voler-ho eren col·laboracionistes de la segregació racial.

Sota el seu discurs d’esperança el doctor King va reunir-hi blancs i negres, catòlics i protestants, sota el seu discurs Luther King va reunir-hi la societat americana.

Sens dubte Martin Luther King serà recordat sobretot per la Gran Marxa sobre Washington del 28 d’agost de 1963, en què més de 250.000 persones van reclamar justícia racial i drets pels ciutadans de color, aquell dia Luther King va fer el que segurament és un dels discursos més èpics i bonics de la història de la humanitat, aquell dia Luther King va tenir un somni…un somni que ara es pot fer realitat.

1 comentari:

Ferran Porta ha dit...

Sí senyor: excel·lent post i molt justificat. Sense dubte, Luther King és una de les icones del segle XX, dins i fora les fronteres dels EUA.

I have a dream, too!