11 d’abril del 2009

Histèria Socialista o allò de "Que ve la Dreta!"


Les aigües continuen baixant tèrboles per Vilafranca, ja fa més de quinze dies que es va desencallar la qüestió sobre la moció de censura, desprès de l’assemblea d’Esquerra, però es veu que hi ha certa gent que encara no ha estat capaç de digerir la decisió d’Esquerra, CUP i CiU.

Des de l’òrbita socialista governant es llencen dia sí dia també una gran quantitat d’articles tot glossant la brillant tasca de Marcel Esteve al capdavant de l’alcaldia i encara més articles dient com n’és de "guapo" i genial el nou alcalde Romero. Fins aquí cap problema, és lícit i normal que qui ha confós alcaldia amb possessió reaccioni malament i intenti reivindicar la feina feta, per més dolenta i nefasta que hagi estat. Perquè resulta quasi surrealista que es defensi la gestió dels últims anys a capa i espasa quan és de calaix que ha estat com a poc, justeta. No faré ara el memorial de desgovern vilafranquí, però n’hi ha prou dient que el PSC-PSOE ha estat incapaç de poder pactar uns pressupostos per aquest 2009.
Els articles però no acaben aquí. Les grans patums comarcals del PSC-PSOE semblen un disc que no para de repetir-se, talment com si volguessin recuperar l’esperit de la campanya de les eleccions espanyoles del 2008 no paren de bramar "que ve el llop, que ve la dreta!".

Més enllà de la histèria barroera que semblen professar en aquests moments, hi ha una cosa que és certa, CiU, un partit de dretes, arribarà per primera vegada a l’alcaldia de Vilafranca. És evident de què en un mapa sense relleu, aquesta opció hauria de ser detestable per qualsevol persona que es definís d’esquerres, cert. Però la qüestió a fer és, el PSC-PSOE ha actuat com a partit d’esquerres a l’ajuntament? Les polítiques que ha fet eren d’esquerres? Aquí es podria entrar en un gran debat, ja que caldria considerar què és ser d’esquerres o de dretes. Però on s’arribaria a un punt d’acord és que les accions dels socialistes a l’ajuntament han distat molt de les que s’hauria de qualificar com d’esquerres. Deia que en un mapa sense relleu es podria acceptar el discurs socialista, però resulta que la realitat mai és plana, i és precisament per aquest motiu, les coses són fluctuants, que Esquerra i la Cup, dos partits netament d’esquerres, han donat suport a la moció de censura proposada per CiU.

Algun dels motius que al meu parer donen a entendre plenament que tiri endavant la moció de censura, són la falta de confiança dels grups envers el govern socialista i que aquest actua com si tingués majoria absoluta. Un exemple que ho demostra és que en dues setmanes el govern socialista ha tirat endavant més accions dels pressupostos que va pactar amb Esquerra al 2007, que en els dos últims anys. Aquest fet demostra el que ja s’havia denunciat, el PSC no és que no tingués finançament o que no tingués suports per tirar endavant projectes per Vilafranca. El problema és que no li donava la gana tirar endavant certs projectes.

Un govern que actua amb aquesta falta de lleialtat, seriositat i compromís amb allò pactat no mereix continuar governant el destí de Vilafranca.

Això sí, per amagar les incapacitats i misèries pròpies, sempre els quedarà allò de "que ve la dreta!"

2 comentaris:

Guillem Carol ha dit...

CiU de dretes i jo monjo benedictí. Com a molt (però molt molt molt) social-liberal...

someone ha dit...

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD