29 de juliol del 2009

"El Gobierno Vasco de Patxi López"


ETA ha tornat a atemptar i ho ha fet davant d’una caserna de Burgos on buscava, segons fonts policials, una gran matança ja que sembla que pretenia atemptar no només contra els Guàrdia Civils de la caserna, sinó també contra les seves famílies. Aquest fet es veu ha causat certa sorpresa als comandaments antiterroristes, la veritat no sé quina sorpresa pot produir aquest fet. Els assassins són assassins i punt.

Aquest atemptat ha causat, evidentment, el rebuig total de totes les forces polítiques legals, que no democràtiques ja que sovint es confonen els termes, i també de les institucions tant les basques, espanyoles com també les catalanes. De totes les declaracions que hi ha hagut però m’ha sobtat molt la que ha realitzat la lehendakari en funcions que ha afirmat que la lluita contra ETA és una prioritat del govern basc de "Patxi López". M’ha sobtat molt la referència explícita a "el govern basc de Patxi López". En principi afirmant que la lluita contra ETA és una prioritat del govern basc ja n’hi hauria prou per deixar clara la prioritat governamental. Però sembla que no.

Des de què Patxi López va arribar al Palau d’Ajuria Enea a partir del pacte espanyolista amb el PP i UPyD, des de mitjans espanyols s’ha emfatitzat molt que el nou govern sí que lluitaria contra ETA i sí que seria dur contra la banda, contraposant les intencions d’aquest govern al d’Ibarretxe a qui intenten fer aparèixer com a tou i tolerant davant les accions d’ETA. Aquest fet és d’una mesquinesa brutal, absurda a més d’una demagògia lamentable. Intentar fer passar per veritat aquest relat com a veritable seria tan miserable com si des del PNV o EA es denunciés que des de què el PSOE governa Euskadi ETA ha atemptat més que en els últims anys dels governs d’Ibarretxe.

Una vegada més "el sentido de estado y sus intereses" són posats per davant de l’ètica més simple. Les declaracions de la consellera d’educació i la voluntat per imposar aquest relat no són més que l’intent per part dels mitjans de l’estat de legitimar el pacte PSOE-PP a Euskadi a partir de la por. I això és lamentable.

PD: Per cert, avui s'ha detnigut a un ex integrant dels GAL per tràfic de drogues. Tranquils que poc temps s'estarà entre reixes. Agraïment pels serveis prestats a l'estat.