22 de juliol del 2009

Esquerra: Sí als Pressupostos


Des de què a Vilafranca es va produir la moció de censura de CiU, en la què Esquerra va participar, contra el govern socialista de Francisco Romero que no havia escrit sobre la política local vilafranquina. Avui però, faré algun comentari de com, crec, que està anant l’ajuntament des del passat mes d’abril.

Primer de tot reafirmar-me en el que vaig escriure en el bloc quan vaig donar suport a la moció de censura. No es podia fer altra cosa, per Vilafranca.
El govern Regull s’ha trobat al davant d’una institució en una situació de crisi econòmica greu, ha comès alguns errors de principiants i es troba amb una correlació de forces a l’ajuntament en les que és difícil establir acords polítics, prova d’això és que al passat mes es va haver de retirar el projecte de pressupostos pendent per aquest 2009 degut al fet que tampoc l’anterior govern havia estat capaç de fer-los aprovar. El fet de no poder aprovar els pressupostos no es deu a què l’oposició s’hagués despenjat a última hora incomplint algun acord, sinó tot al contrari. Va ser el govern que no va concretar amb cap grup municipal absolutament cap acord. I així no es pot anar.
Per sort l’actitud del govern ha canviat i ara, desprès d’unes negociacions ben portades, ja que si no es parla de pressupostos en les converses poc es podrà pactar, s’ha arribat a un acord. És per aquest motiu que Esquerra votarà que SÍ als pressupostos municipals. Esquerra diu que Sí per responsabilitat, diu que sí perquè s’han acceptat els seus projectes, diu que sí perquè Vilafranca no es pot quedar adormida. I diu que sí perquè, de la mateixa manera que va fer al 2007 amb el PSC, vol oferir a CiU l’oportunitat de treballar a favor de Vilafranca.

És per això que Esquerra diu que SÍ als pressupostos.

A continuació adjunto la nota de premsa que es va distribuir als mitjans, per bé que alguns quasi ni l’esmentin, on s’explica el perquè del SÍ d’Esquerra als pressupostos municipals:

ESQUERRA: SÍ ALS PRESSUPOSTOS
Amb Esquerra, Vilafranca hi guanya

ESQUERRA ha arribat a un acord amb el Govern municipal per aprovar els pressupostos municipals de l’any 2009.

Les propostes que ESQUERRA ha inclòs en els pressupostos formen part del seu programa electoral, per tant, ESQUERRA dóna compliment al compromís que té amb Vilafranca i els seus ciutadans.

El pressupost acordat té un marcat perfil social caracteritzat per les mesures que ESQUERRA hi ha introduït centrades en el benestar de les persones i en l’augment de les polítiques socials.

Amb aquest acord es reafirma, una vegada més, la utilitat de la política duta per ESQUERRA al Ple Municipal, una oposició constructiva i pactista, que busca el millor per Vilafranca i la seva gent.

ACORDS GOVERN - ESQUERRA. PRESSUPOST 2009

LLIBRES DE TEXT
Es dóna continuïtat al programa d’universalització i reutilització dels llibres de text a primària inclòs en anteriors pressupostos. Aquest programa corregeix algunes mancances en l’aplicació d’altres anys, millorant d’aquesta manera l’efectivitat i l’eficàcia del mateix.

SANTA CLARA
El carrer de Santa Clara tornarà a ser de doble direcció.
El departament de Serveis Urbans està ultimant el projecte de tornar a posar el doble sentit de circulació al carrer Santa Clara. El canvi a la doble direcció es farà a l’estiu, probablement entre finals de juliol i principis d’agost.

AUDIÈNCIA PÚBLICA ASSUMPTE SOROLLS I VIBRACIONS TGV
Es farà l’Audiència Pública.
Un cop es tingui el resultat de l’estudi encarregat a la UPC sobre vibracions, es definirà la data de l’audiència pública.

POLÍTIQUES SOCIALS
S’augmenten significativament les partides corresponents a Serveis Socials, tan en percentatge com en valor absolut.
Aquestes mesures han de comportar una major assistència i majors serveis a les persones, especialment en suport de la Gent Gran, a la infància i a les famílies.

PLA ANTIFRACTURA DIGITAL: XARXA WI-FI
Des d’ESQUERRA s’ha considerat sempre la necessitat de dotar Vilafranca d’una xarxa wi-fi a tot el municipi per tal de facilitar l’accés a internet a tota la població. És per aquest motiu que s’ha acordat amb l’equip de govern que es durà a terme l’estudi i l’execució del projecte per tal de proporcionar Vilafranca d’una xarxa wi-fi amb cobertura total al municipi. S’inclou en el pressupost una partida que permetrà fer l’estudi tècnic i el projecte, i portar a terme tot seguit l’execució del projecte.

SEGONA FASE DE L'APARCAMENT DE L'ESPIRALL
ESQUERRA aconsegueix que es dugui a terme el projecte - fins ara inexistent - de la segona fase de l’aparcament de l’Espirall.
L’execució de la segona fase es durà a terme, un cop adjudicada l’ampliació, de manera immediata encara que la primera fase, actualment en construcció, no estigui acabada.

POLÍTIQUES D'OCUPACIÓ
A partir del mes de setembre, s’engegarà l’elaboració d’estudis de necessitats per a polítiques d’ocupació. Es posarà en marxa el pla per engegar l’Oficina de Treball Municipal que centralitzarà totes les gestions referides a aquest àmbit.